Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Συναυλία για τα… μάτια του Κιμ Γιονγκ Ουν [pics]

Κιμ Γιονγκ Ουν

Φαίνεται πως ο καιρός που η Νότια και η Βόρεια Κορέα ήταν στα… μαχαίρια, περνάει. Μπορεί να μοιάζει πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την Κυριακή (01.04.2018) συναυλία συγκροτήματος από τη Νότια Κορέα.

Το νοτιοκορεάτικο συγκρότημα βρίσκεται εδώ και μέρες στην Πιονγκγιάνγκ. Και ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθήσει την παράσταση της Τρίτης (03.04.2018), την τελευταία στιγμή άλλαξε τα σχέδιά του.

Η επίσημη αιτία ήταν πως δεν έβγαινε το πρόγραμμά του. Όπως και να έχει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκε στο Μεγάλο Θέατρο της Ανατολικής Πιονγκγιάνγκ για να δει την πρώτη συναυλία νοτιοκορεατών καλλιτεχνών στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Μέλη του συγκροτήματος που έδωσε συναυλία στη Βόρεια Κορέα

Τους αποθέωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Την είδηση πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την αδερφή του (σ.σ. η οποία φαίνεται πως έχει σηκώσει το «βάρος» της επαναπροσέγγισης με το Νότο) παρακολούθησε τη συναυλία που έδωσαν Νοτιοκορεάτες ποπ σταρς μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το υπουργείο Πολιτισμού.

Άλλωστε, ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας ήταν δίπλα στον Κιμ κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον υπουργό Πολιτισμού της Νότιας Κορέας

Οι Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες έφτασαν στην Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο (31.03.2018) για δυο παραστάσεις. Μια την Κυριακή και μια την Τρίτη. Η συναυλία τους είναι η – τελευταία χρονικά- μιας σειράς χειρονομιών συμφιλίωσης μεταξύ του Βορρά και του Νότου ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής στις 27 Απριλίου. Εκεί, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Και μέσα στον Μάιο αναμένεται να δει και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να διασκέδασε με την… καρδιά του. Φωτογραφίες των δείχνουν να γελά και να χειροκροτά κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Κιμ Γιογνκ Ουν συνάντησε τους καλλιτέχνες, τους συνεχάρη και βγήκε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Η τελευταία φορά που Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης είχε βρεθεί στην Πιονγκγιάνγκ ήταν το 2005.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Associated Press
Φωτογραφίες: EPA

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις