Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: 14 οι νεκροί από τη φωτιά σε προκάτ μονάδα νοσοκομείου Covid-19

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία. Έρευνα από εισαγγελέα για να διαπιστωθεί πως πέθαναν οι ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονταν στην προκάτ μονάδα που έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Υπό άγνωστες, ακόμα, συνθήκες σημειώθηκε έκρηξη σε προκάτ μονάδα νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19, στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

Η μονάδα τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην προκατασκευασμένη μονάδα νοσηλευόταν 26 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 14 έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, ενώ οι άλλοι 12 μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, κάποιοι από αυτούς με ελαφρά τραύματα.

Η εισαγγελία στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή για να γίνει νεκροψία στα πτώματα των 14 θυμάτων της τραγωδίας. Σε εξέλιξη είναι και έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα θύματα.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «σε κέντρο για ασθενείς με Covid-19 στο Τέτοβο» και πως «έκρηξη προκάλεσε την πυρκαγιά».

Η αιτία της έκρηξης παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επιτόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και κατασβέστηκε έπειτα από 45 λεπτά. 

Η λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με COVID-19 στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 60.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής εθνικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1