Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλή επικύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία επικύρωσε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η κύρωση αυτού του πρωτοκόλλου από τη βουλή στη Βόρεια Μακεδονία θα αποκτήσει ισχύ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τη Βουλή της Ισπανίας, η οποία είναι το μοναδικό κράτος που ακόμη δεν την έχει επικυρώσει.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή πρόσφατα σχηματίστηκε κυβέρνηση στην Ισπανία και αναμένεται το πρωτόκολλο αυτό να επικυρωθεί μέσα στον Μάρτιο.

Τότε όμως θα έχει διαλυθεί η Βουλή στη Βόρεια Μακεδονία καθώς θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μιλώντας σήμερα σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας, ανέφερε ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους προέβη η χώρα το περασμένο διάστημα, όπως η συμφωνία με την Ελλάδα για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας (Συμφωνία των Πρεσπών) και η συμφωνία συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ήταν μεν δύσκολοι, όπως είπε, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ήταν αυτοί που άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ