Κυριακή, 30 Ιουν.
28oC Αθήνα

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Μίλησε για «Μακεδόνες του Αιγαίου»

Βόρεια Μακεδονία: Νέα πρόκληση Σιλιάνοφσκα – Μίλησε για «Μακεδόνες του Αιγαίου»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παραβιάζοντας τα όσα δεσμευτικά για τη χώρα της προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ενισχύει και τον αλυτρωτισμό από την πλευρά των Σκοπίων.

Σε ανάρτησή της σήμερα Πέμπτη (27.6.24), στον λογαριασμό που διατηρεί στην πλατφόρμα X όπου δηλώνει «πρόεδρος της Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, η Σιλιάνοφσκα κάνει λόγο και για «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας, η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των παιδιών προσφύγων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

«Η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί», ισχυρίστηκε η Σιλιάνοφσκα, προσθέτοντας ότι ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Ο συγκεκριμένος σύλλογος εκπροσωπεί τον πιο σκληρό αλυτρωτισμό απέναντι στην Ελλάδα, καθώς υπονοεί την ύπαρξη «κατεχόμενης από την Ελλάδα Μακεδονίας», από την οποία «εκδιώχθηκαν οι σλαβόφωνοι “Μακεδόνες” κατά τη διάρκεια του ελληνικού Εμφυλίου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις