Τρίτη, 1 Οκτ.
24oC Αθήνα

Βορειοκορεάτης μετάνιωσε που εγκαταστάθηκε κρυφά στη Νότια Κορέα και έκλεψε λεωφορείο για να γυρίσει πίσω

Βορειοκορεάτης μετάνιωσε που εγκαταστάθηκε κρυφά στη Νότια Κορέα και έκλεψε λεωφορείο για να γυρίσει πίσω
Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν - Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Χειροπέδες σε έναν άνδρα από τη Βόρεια Κορέα, πέρασαν σήμερα (01.10.2024) οι αρχές, καθώς πριν από 10 χρόνια είχε εγκαταλείψει κρυφά την πατρίδα του για να βρει «καταφύγιο» στη Νότια Κορέα.

Ο 30χρονος άνδρας που για μία ολόκληρη δεκαετία ζούσε στη Νότια Κορέα, έριξε ένα λεωφορείο που είχε κλέψει σε οδόφραγμα σε γέφυρα στα βαριά στρατιωτικοποιημένα σύνορα, στην προσπάθειά του να γυρίσει πίσω στην Βόρεια Κορέα.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε χθες το μεσημέρι κοντά στη Σεούλ, όταν ο άνδρας αγνόησε τις προειδοποιήσεις των στρατιωτών που φρουρούσαν την γέφυρα Τονγκίλ και προσπάθησε να περάσει με το όχημα.

Ο 30χρονος είπε στην αστυνομία πως προσπαθούσε να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα παρά ότι είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα.

Η ιστορία του συγκεκριμένου άνδρα είναι πολύ σπάνια, μιας και ελάχιστοι Βορειοκορεάτες που έχουν εγκαταλείψει την απομονωμένη πατρίδα τους, θέλουν να επιστρέψουν πίσω σ’ αυτή.

Οι περισσότεροι από αυτούς που αυτομόλησαν προσπαθούν να προσαρμοστούν στη ζωή της δημοκρατικής και καπιταλιστικής Νότιας Κορέας.

Ως και τον Ιούνιο, περίπου 34.200 Βορειοκορεάτες είχαν επανεγκατασταθεί στη Νότια Κορέα για να ξεφύγουν από την φτώχεια και την καταπίεση που υπάρχει στη χώρα τους.

Άλλο ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι η υπόθεση ενός 30χρονου άνδρα που έκανε μία πολύ σπάνια και ριψοκίνδυνη προσπάθεια για να επιστρέψει στη Βόρεια Κορέα, διασχίζοντας τα βαριά οχυρωμένα σύνορα.

Η κίνησή του πυροδότησε νέες συζητήσεις για το πώς αντιμετωπίζονται όσοι καταφεύγουν στη Νότια Κορέα, μιας και οι συνθήκες ζωής δεν είναι ευνοϊκές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις