Κυριακή, 6 Οκτ.
23oC Αθήνα

Βοσνία Ερζεγοβίνη: 21 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Βοσνία Ερζεγοβίνη: 21 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Marko Djurica

Διασώστες και εθελοντές σκάβουν με τα χέρια τους τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ώστε να βρουν ανθρώπους των οποίων τα ίχνη χάθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Από την Παρασκευή (04.10.2024) η Βοσνία Ερζεγοβίνη μετρά τις πληγές της. Η κακοκαιρία προκάλεσε τις φονικότερες πλημμύρες που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται ακόμη στην περιοχή Jablanica, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαράγεβο.

«Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν και ξαφνικά όλα ησύχασαν. Τότε σκέφτηκα ότι όλοι είναι νεκροί εκεί», δήλωσε στο Reuters μία 62χρονη γυναίκα που αν και το σπίτι της υπέστη ζημιές, εκείνη βγήκε σώα, σύμφωνα με το Reuters.

Στο χωριό Donja Jablanica κάτοικοι και διασώστες προσπαθούν από σήμερα το πρωί να σκάψουν μέσα στα συντρίμμια ώστε να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους.

Λόγω της σφοδρότητας των πλημμυρών την Παρασκευή όπου ξέσπασε η κακοκαιρία, ένα λατομείο πάνω από το συγκεκριμένο χωριό κατέρρευσε με αποτέλεσμα μπάζα να «χυθούν» πάνω στα σπίτια του χωριού.

Drone κατέγραψε την καταστροφή στο χωριό Donja Jablanica – Reuters

Οι πλημμύρες έγιναν λίγο καιρό μετά μιας άνευ προηγουμένου καλοκαιρινής ξηρασίας που προκάλεσε την αποξήρανση πολλών ποταμών και λιμνών.

Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις