Site icon NewsIT

Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε σχολείο

21.08.2024 | 12:48
Βοσνία: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε σχολείο

FILE PHOTO: Police barricade tape is seen, as Belgian police keep guard outside the area where, according to police, a shooting took place, injuring several police officers, in Brussels, Belgium, December 6, 2023. REUTERS/Johanna Geron/File Photo

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο πρώτος απολογισμός μετά από επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε σχολείο στη δυτική Βοσνία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις υπάλληλοι ενός γυμνασίου στην πόλη Σάνσκι Μοστ στη δυτική Βοσνίας έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας ακόμη έχει τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. 

Η επίθεση έγινε από έναν πρώην υπάλληλο του σχολείου, που εργαζόταν ως επιστάτης. Άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας τον διευθυντή του σχολείου και δύο καθηγητές κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο κτίριο.

Ο ένοπλος είναι σοβαρά τραυματισμένος, καθώς προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά την ένοπλη επίθεση.

Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 10:15 για έναν άνδρα που άνοιξε πυρ με ένα αυτόματο τουφέκι.

«Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τραυματίστηκε σοβαρά», είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Αντνάν Μπεγκάνοβιτς και αποκάλυψε πως ο δράστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μπάνια Λούκα.

 

Δυνάμεις της αστυνομίας και μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν αναπτυχθεί στο σχολείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ΤV πως η διεύθυνση του σχολείου είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του επιστάτη και για αυτόν τον λόγο αναζήτησε τους συγκεκριμένους συναδέλφους του για να τους πυροβολήσει.

Το άγριο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που στο σχολείο γινόταν συνεδρίαση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στο κτίριο ευτυχώς δεν υπήρχαν μαθητές.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία.

Περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς σε χώρες των Βαλκανίων, δεν είναι συνηθισμένα.

Τον Ιούλιο, βετεράνος του πολέμου στη γειτονική Κροατία σκότωσε 5 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, σε οίκο ευγηρίας και τραυμάτισε άλλους 6.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στα Βαλκάνια σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στο Βελιγράδι όταν έφηβος σκότωσε 10 ανθρώπους, εκ των οποίων 9 συμμαθητές του.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version