Site icon NewsIT

Βούπερταλ: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη από αστυνομικούς

10.11.2021 | 12:15
Βούπερταλ: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη από αστυνομικούς

Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα σκεπάζουν την υπόθεση του θανάτου του Έλληνα μετανάστη στην Γερμανία, Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε κρατητήριο στο Βούπερταλ.

Ο Έλληνας μετανάστης συνελήφθη μπροστά στα μάτια της αδερφής του από αστυνομικούς του Βούπερταλ που χρησιμοποίησαν βία, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 24χρονου, Δημήτρης Κούρος, μιλώντας στο newsit.gr διευκρινίζει ότι ακόμα δεν έχει λάβει τον φάκελο της υπόθεσης από την εισαγγελία. Ξεκαθαρίζει ότι ‘’είναι φυσιολογικό -για τέτοιου είδους σοβαρές υποθέσεις- να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να συμπεριληφθούν όλα τα στοιχεία’’, ωστόσο επιμένει ότι υπάρχουν ερωτηματικά, όσον αφορά στην χρήση βίας και την αιμοληψία που έγινε στο θύμα κατά την κράτησή του.

‘’Τα τυπικά έχουν τηρηθεί, αλλά εμείς περιμένουμε τον φάκελο μέρα με την μέρα, δεν τίθεται θέμα αργοπορίας. Πρόκειται για σοβαρό συμβάν’’.

«Βίαιη αντιμετώπιση των μεταναστών από τους αστυνομικούς»

Για το απίστευτο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον βίαιο θάνατο του 24χρονου Γιώργο Ζαντιώτη μίλησε στο newsit.gr και ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ντίσελντορφ, Αριστοφάνης Οσμανλής.

“Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία βίαιη αντιμετώπιση αλλοδαπών από την Γερμανική Αστυνομία. Υπάρχει γενικά άσχημο κλίμα. Τα περισσότερα που κάνουν οι αστυνομικοί είναι από φόβο και επίδειξη δύναμης. Βάζουν το γόνατο πάνω σου και προσεύχεσαι να μην είναι 100 κιλά για να μην πεθάνεις’’.

Ο κ. Οσμανλής τόνισε στο newsit.gr ότι ‘’η περίπτωση στο Βούπερταλ δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά. Η Αστυνομία δήλωσε τον θάνατο του κρατουμένου μετά από 6 ολόκληρες ημέρες και μετά από πίεση των ΜΜΕ. Ο Γιώργος δεν ήταν γνωστός στην Αστυνομία, δεν έφερε κανένα όπλο επάνω του και δεν υπήρχε λόγος να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον ακινητοποιήσουν πατώντας τον.’’

«Εφαρμόζουν την Αμερικανική μέθοδο»

Ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ντίσελντορφ εξηγεί στο newsit.gr ότι πλέον ‘’οι αστυνομικοί στο Ντίσελντορφ και άλλες περιοχές της Γερμανίας χρησιμοποιούν μία αμερικανική μέθοδο που έχει ως αποτέλεσμα πολλούς τέτοιους θανάτους.’’

Και συνεχίζει λέγοντας ότι ‘’η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, γράφει ότι τον κράτησαν στο κρατητήριο επειδή νόμισαν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών και καθώς του έπαιρναν αίμα, πέθανε. Είχε κάνει και μία επέμβαση στο στομάχι, μπορεί αυτό να ήταν χειρότερο για εκείνον.’’

Μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλους φορείς και το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί την εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του άτυχου 24χρονου ομογενή.

Θυμηθείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη της αδερφής του

 

ΑΝΝΑ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version