Στη συνέχεια, οι τιμές ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα σε μία συνεδρίαση με υψηλές διακυμάνσεις, μετά από άλλο δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη συμφωνία.
Το ρεπορτάζ του CNN προκάλεσε αμφιβολίες για το αν ο Τραμπ θα επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν τόσο γρήγορα όσο ανέμενε η αγορά. Μία τέτοια απόφαση θα μείωνε την παγκόσμια προσφορά αργού και θα τροφοδοτούσε τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πριν λίγο 2,3% στα 74,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε απώλειες 2,8% στα 68,72 δολάρια. Οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι μετά το ρεπορτάζ του CNN που ανέφερε ότι ο Τραμπ αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις, αλλά και ότι ειναι πιθανόν, επίσης, να επιτρέψει “μία περίοδο χάριτος, η οποία μπορεί να δώσει μία δυνατότητα διαπραγμάτευσης στους υποστηρικτές της συμφωνίας”.
Οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγή με γνώση του θέματος, ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επαναφέρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν άρει στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ιράν και να επιβάλουν πρόσθετες οικονομικές ποινές. Υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που συμμετέχει στενά στις διπλωματικές κινήσεις σχετικά με το Ιράν, δήλωσε στο Reuters ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν δώσει χθες το στίγμα ότι ο Τραμπ θα αποσυρόταν από τη συμφωνία, αλλά παρέμενε ασαφές με ποιους όρους και αν θα επιβάλλονταν και πάλι κυρώσεις.
Οι τιμές του πετρελαίου είχαν στηριχθεί από τις προσδοκίες ότι ο Τραμπ πιθανόν θα απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία. Αυτό θα μπορούσε να πλήξει τις εξαγωγές ιρανικού αργού και να ενισχύσει τις φωτιές των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, από όπου προέρχεται το ένα τρίτο της παγκόσμιας ημερήσιας προσφοράς πετρελαίου. Με τη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να χαλαρώσουν μία σειρά κυρώσεων στο Ιρά και το έπραξαν με τρόπο που ουσιαστικά τις ήρε.