Κόσμος

Βουτιές μετά… πληρωμής σε διάσημη παραλία! Γιατί βάζουν εισιτήριο οι τοπικές αρχές

Οι βουτιές πλέον δεν θα είναι... τσάμπα σε μια διάσημη παραλία στην Σαρδηνία καθώς οι τουρίστες θα πληρώνουν εισιτήριο.

Αυτό αποφάσισαν οι τοπικές αρχές σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί από τον υπερβολικό αριθμό επισκεπτών σε αυτή την παραλία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Λα Πελόζα, μια παραλία με λευκή άμμο στο Στιντίνο, στο βορειοδυτικό τμήμα της Σαρδηνίας, έχει χαρακτηριστεί κομμάτι του Παραδείσου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός παραθεριστών απειλεί το οικοσύστημα της παραλίας, με αποτέλεσμα ο Αντόνιο Ντιάνα, δήμαρχος του Στιντίνο, να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου και να ορίσει από το επόμενο καλοκαίρι σε 1.500 τον ανώτατο αριθμό τουριστών που μπορούν να επισκεφτούν την παραλία κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντιάνα δήλωσε χθες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν αρχικά σε δοκιμαστική φάση. «Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια θα βοηθήσουν να καλυφθούν τα έξοδα για την επίβλεψη και τη συντήρηση του χώρου», δήλωσε.

Στη διάσημη παραλία έχει ήδη απαγορευθεί το κάπνισμα αλλά και η χρήση πετσετών και τσαντών προκειμένου οι επισκέπτες να μην παίρνουν μαζί τους –ηθελημένα και μη– την πολύτιμη άμμο. Η κλοπή άμμου και κοχυλιών από τις παραλίες της Σαρδηνίας αποτελεί μεγάλο πρόβλημα με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 3.000 ευρώ εάν εντοπιστούν.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης πετρελαίου θα πλημμυρίσουν λόγω της κλιματικής κρίσης – «Ειρωνεία» λένε οι επιστήμονες
Δεκατρία από τα λιμάνια με την υψηλότερη κίνηση υπερδεξαμενόπλοιων θα υποστούν σοβαρές ζημιές από την μόλις κατά 1 μέτρο άνοδο της στάθμης της θάλασσας
Τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης πετρελαίου θα πλημμυρίσουν λόγω της κλιματικής κρίσης – «Ειρωνεία» λένε οι επιστήμονες