Site icon NewsIT

Βουλγαρία: 10 νεκροί και 3 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

20.06.2014 | 09:34
Βουλγαρία: 10 νεκροί και 3 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έπληξαν χθες τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

«Η τραγωδία είναι τεράστια. Βρίσκομαι σε ένα δρόμο στα προάστια της Ασπρούχοβο. Ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον, τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον, υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βάρνα. Η ηλεκτροδότηση στην πόλη διακόπηκε για πολλές ώρες.


Στην κεντρική Βουλγαρία, πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για περαιτέρω βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέσα στις επόμενες ημέρες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

Για “τεράστια τραγωδία” έκανε λόγο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο οποίος έφτασε, νωρίς σήμερα το πρωί, στη Βάρνα.Σύμφωνα με τον κ. Ορεσάρσκι, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις έλαβαν το σήμα για την καταστροφική πλημμύρα στο Ασπαρούχοβο.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία θα έχουν κάθε υποστήριξη εκ μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των υλικών ζημιών.

Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε την 23η Ιουνίου ημέρα εθνικού πένθους.

Διαβάστε

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Όρθια με 10 παίχτες η Εθνική!

Εθνική ομάδα: Τα σενάρια πρόκρισης στο Μουντιάλ

Σάντος: Όλοι προσπάθησαν περισσότερο μετά την αποβολή

Χαρδούβελης: δεν αλλάζει οικονομική πολιτική η Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version