Site icon NewsIT

Βουλγαρία: Μέχρι τον Φεβρουάριο ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία

29.11.2013 | 23:50
Βουλγαρία: Μέχρι τον Φεβρουάριο ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσίευμα, για την οικοδόμηση του φράχτη θα χρειαστούν 630 χιλιόμετρα συρματόπλεγμα, τέσσερις χιλιάδες κυβικά μέτρα σκυρόδεμα και μπετό, συνολικής αξίας οχτώ εκατομμυρίων λέβα (4 εκατ. ευρώ, περίπου).

Την πεποίθηση ότι “σύντομα θα θέσουμε υπό έλεγχο την κρίση με τους πρόσφυγες σε όλες τις πλευρές και διαστάσεις της” εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβετλίν Γιόφτσεφ, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Άμυνας Άνγκελ Νάιντενοφ επισκέφθηκαν περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία, όπου προβλέπεται, δυνάμεις του στρατού να κατασκευάσουν ειδικό φράχτη σε τμήμα 33 χιλιομέτρων.

Η εγκατάσταση του φράχτη, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρέσα”, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του νέου έτους.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα “Νοβινάρ” της Σόφιας, γράφει ότι “για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ούτε ένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα σύνορα” σχολιάζοντας ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι κανείς μη νόμιμος μετανάστης δεν συνελήφθη το περασμένο 24ωρο. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Στο μεταξύ, ο Δήμος της Σόφιας έχει ξεκινήσει την επιθεώρηση 60 κτιρίων στο κέντρο της Σόφιας και, όπως γράφει η εφημερίδα “Μόνιτορ”, επικαλούμενη δηλώσεις του αρμόδιου εκπροσώπου των δημοτικών αρχών, κανένα από τα καταλύματα που έχουν υποβληθεί- μέχρι στιγμής -σε έλεγχο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας ούτε διασφαλίζει, κατά το ελάχιστο, ομαλές συνθήκες διαβίωσης.

Διαβάστε

Βουλγαρία: Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού για οικονομικά εγκλήματα

Βουλγαρία: Τα 2/3 των Σύρων προσφύγων δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στη χώρα τους, αν τερματιστούν οι συγκρούσεις

Το 78% των Βούλγαρων θεωρεί ότι η χώρα τους είναι πολύ φτωχή για να στηρίξει πρόσφυγες

Πάνω από 9.800 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες μένουν στη Βουλγαρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version