Κόσμος

Βουλγαρία: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση του Μπουργκάς

Οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη βομβιστική επίθεση του Μπουργκάς, το περασμένο καλοκαίρι.

Την ταυτοποίηση των στοιχείων επιβεβαίωσε η επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών του Μπουργκάς, Στανέλια Καρατζόβα, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας “24 Chassa” (24 Ώρες).
 
Στις 18 Ιουλίου 2012, βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς στοίχισε τη ζωή σε πέντε Ισραηλινούς τουρίστες, στο Βούλγαρο οδηγό του λεωφορείου και σε ακόμη ένα άτομο, που εικάζεται πως ήταν ο καμικάζι βομβιστής. Το άτομο, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, έχει μπει σε λίστα καταζητούμενων.

“Γνωρίζουμε ότι προέρχεται από μία χώρα, στην οποία όμως δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του τα τελευταία έξι χρόνια. Υπάρχουν άμεσες πληροφορίες ότι σχετιζόταν με τον καμικάζι βομβιστή, που διέμενε στη Βουλγαρία χρησιμοποιώντας το όνομα ‘Ζακ Φελίπε Μαρτίν’ και με το βοηθό του ‘Μαρτίν’, ο οποίος φέρει το όνομα ‘Ραλφ Γουίλιαμ Ρίκο’. Έχουμε, επίσης, πληροφορίες για ένα τέταρτο άτομα, αλλά δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί ούτε η ταυτότητά του ούτε οι επαφές του με τους άλλους τρεις. Απλά δουλεύουμε σε θεωρητικό επίπεδο σε σχέση με την ανάμειξή του στο συμβάν. Δεν έχουμε προς το παρόν συλλέξει ακλόνητα στοιχεία ως προς αυτόν. Αναμένουμε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξάγεται από τη Διεύθυνση Διεθνούς Επιχειρησιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών” διευκρίνισε η κα Καρατζόβα.
 
Η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει την εθνικότητα του ατόμου, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, τονίζοντας ότι οι αρχές εργάζονται πάνω σε μία ποινική και όχι πολιτική υπόθεση, η διερεύνηση της οποίας δεν θα πρέπει να βαρύνεται από “πολιτικές αποχρώσεις”.

Σημείωσε δε πως και τα τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ξένοι υπήκοοι και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για επαφές τους με ντόπιους. Όπως είπε η κα Καρατζόβα, φαίνεται να ήρθαν στη Βουλγαρία στα μέσα Ιουνίου του 2012 και κινούνταν στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμικάζι σκότωσε τους Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία – Βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη

Νέα στοιχεία για την επίθεση στο Μπουργκάς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 200 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 200 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1