Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air Europa – Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν

Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air Europa – Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν
REUTERS

Μετά από «σοβαρές αναταράξεις» που προκάλεσαν τραυματισμούς πολλών επιβατών, ένα αεροσκάφος της εταιρείας Air Europa αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Βραζιλία.

Ένα αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner της Air Europa που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μαδρίτη στο Μοντεβιδέο, έκανε αναγκαστική προσγείωση σήμερα (01.07.2024) στο αεροδρόμιο Νατάλ της Βραζιλίας. 

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία τόνισε με ανάρτηση στο Χ ότι το αεροσκάφος «προσγειώθηκε υπό κανονικές συνθήκες » στο Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία και ότι «οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες».

«Η πτήση μας UX045 με προορισμό το Μοντεβιδέο ανατράπηκε στο αεροδρόμιο Natal (Βραζιλία) λόγω ισχυρών αναταράξεων. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά και οι άνθρωποι που φέρουν μικροτραυματισμούς ήδη νοσηλεύονται», έγραψε στο πρώτο της post η Air Europa.

Σύμφωνα με το El País, όσοι δεν φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους «ανασηκώθηκαν και χτύπησαν στο ταβάνι», επιπλέον, τα καθίσματα έσπασαν και αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν κατάγματα από τα χτυπήματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές της Ουρουγουάης, τουλάχιστον 27 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο. Μια πηγή έκανε λόγο για «πολυτραυματίες» αλλά δεν διευκρίνισε αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Άλλη διπλωματική πηγή, από την ίδια χώρα, είπε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός και ότι ορισμένοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Σε ένα από τα βίντεο που ανέβηκε στα social media φαίνεται ένας από τους επιβάτες να έχει καταλήξει στο ντουλάπι χειραποσκευών! Επιβάτες με κόπο καταφέρνουν να τον κατεβάσουν.

 

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Νατάλ για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές και θα σταλεί άλλο εντός των προσεχών ωρών προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους.

Μία γυναίκα, η Μαριέλα Χοδάλ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που δείχνει την οροφή του αεροσκάφους από την οποία κρέμονται καλώδια και φαίνονται μεγάλοι, κίτρινοι σωλήνες στο εσωτερικό του. Η ίδια ανέφερε ότι δεν τραυματίστηκε επειδή φορούσε τη ζώνη ασφαλείας.

Τον Μάιο, ένας 73χρονος Βρετανός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα Boeing 777 της Singapore Airlines αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση των αναταράξεων στις πτήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 η διάρκεια των αναταράξεων σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 1979-2020 και οι σοβαρές, πιο σπάνιες αναταράξεις κατά 50%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις