Site icon NewsIT

Βραζιλία: Δύο νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα

05.06.2024 | 00:50
Βραζιλία: Δύο νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα

A small plane flies over the National Mall during an Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA) 85th anniversary event in Washington, U.S., May 11, 2024. REUTERS/Kaylee Greenlee Beal

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Βραζιλία σε δασική έκταση της πολιτείας Σάντα Καταρίνα. Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Το δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Baron 95-B55 είχε απογειωθεί από την πόλη της Βραζιλίας, την Γκοβερναντόρ Βαλαντάρες, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις (νοτιοανατολικά), λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι (τοπική ώρα), δηλαδή 6 το απόγευμα της Τρίτης (04.06.2024) ώρα Ελλάδας.

Προορισμός του αεροσκάφους, το οποίο ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία, ήταν η Φλοριανόπολις, πρωτεύουσα της πολιτείας Σάντα Καταρίνα.

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου στη Ζοϊνβίλε, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Σάντα Καταρίνα.

Ο κυβερνήτης ζήτησε από τον πύργο ελέγχου άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν.

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου και τα πτώματα των δύο επιβαινόντων εντοπίστηκαν έπειτα από αρκετές ώρες σε δυσπρόσιτη δασική έκταση κοντά στην πόλη Ιταποά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version