Κόσμος

Βραζιλία: Λάθος το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για τους βιασμούς

Πρόσφατη έρευνα που ανέφερε ότι το 65% των Βραζιλιάνων πιστεύουν ότι "μια γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα αξίζει να βιαστεί" ήταν λανθασμένη, λέει το Κυβερνητικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο, ο σωστός αριθμός είναι 26% και το λάθος προήλε από ένα γραφικό που χρησιμοποιήθηκε για μια άλλη ερώτηση.

Ο διευθυντής που ήταν αρμόδιος για την δημοσκόπηση Ραφαέλ Γκερέιρο Οσόριο υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του, αφού εντοπίστηκε το λάθος, πρόσθετε η ανακοίνωση. Παρόλα αυτά το ινστιτούτο διευκρίνισε ότι τα άλλα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι σωστά και κυρίως αυτό που ανέφερε ότι το 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως«αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί».

Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα το γεγονός ότι αποδίδεται στη γυναίκα η ευθύνη για τη σεξουαλική βία που η ίδια υφίσταται.

Η φεμινίστρια δημοσιογράφος Νανά Κεϊρόζ εξέφρασε την ικανοποίησή της που το αρχικό ποσοστό το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί ήταν λάθος, όμως θεωρεί ότι και το 26% εξακολουθεί να είναι ένας «πολύ μεγάλος» αριθμός. «Αυτό δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε το κίνημα μέχρις ότου ο αριθμός φτάσει το 0%», ανέφερε η ίδια στον ιστότοπο G1 της εφημερίδας Globo.

Διαβάστε
Με ειδική νομοθεσία, απαγόρευσαν τον θόρυβο τις ώρες του Μουντιάλ!

Αστυνομικοί και στρατιωτικοί κατέλαβαν φαβέλες κοντά στο αεροδρόμιο του Ρίο

Φρίκη από το θάνατο γυναίκας στη Βραζιλία! Την έσερναν αστυνομικοί με το περιπολικό – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος δήμαρχος ζήτησε να του επιβάλουν πρόστιμο για ένα… σκουπίδι;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1