Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Βραζιλία: Βίντεο σοκ με ιερέα που τράβηξε ένα μωρό βίαια από το κεφάλι ενώ το βάφτιζε

Βραζιλία: Βίντεο σοκ με ιερέα που τράβηξε ένα μωρό βίαια από το κεφάλι ενώ το βάφτιζε

Σάλο προκάλεσε ένα βίντεο στο οποίο ιερέας, κατά τη διάρκεια βάφτισης στη Βραζιλία, τραβά με δύναμη ένα βρέφος μόλις ενός έτους από το κεφάλι.

Το περασμένο Σάββατο (25.05.2024) στην ενορία του São Sabestião της Βραζιλίας, ο ιερέας Ricardo Pinheiro προσπαθούσε να ρίξει αγιασμό στο κεφάλι ενός παιδιού, το οποίο ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο. Η μητέρα του μωρού ενός έτους, Juliane, φαίνεται στο βίντεο να κρατά την κόρη της Jhullie, η οποία αισθανόταν δυσάρεστα, πάνω από τη κολυμπήθρα. Ο ιερέας προσπαθεί να βαφτίσει το παιδί και να το κρατήσει σταθερό κρατώντας το από τον λαιμό.

Όσο η μητέρα της Jhullie και ο ιερέας Pinheiro προσπαθούν να την κρατήσουν πάνω από την κολυμπήθρα, το μωρό αντιστέκεται και κλαίει με λυγμούς. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο ιερέας εμφανώς εκνευρισμένος τραβά το βρέφος από το λαιμό όσο το έχει στην αγκαλιά της η Juliane με αποτέλεσμα το παιδί να βγάλει μία πολύ δυνατή κραυγή.

«Ο ιερέας τράβηξε το μωρό στη βάπτιση. “Μας κατέστρεψε τη μέρα”, είπε η θεία του μωρού, η οποία εμφανίζεται και στις εικόνες. Μέσω των social media ο ιερέας ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια», έγραψε μέσο στο Χ (πρώην Twitter).

Η μικρή συνεχίζει να κλαίει καθώς η μητέρα της την φέρνει προς το μέρος της σε μια προσπάθεια να την κάνει να ηρεμήσει. Η Juliane και η οικογένειά της εξοργίστηκαν από τη συμπεριφορά του ιερέα και κάλεσαν την εκκλησία να ξεκινήσει έρευνα, σύμφωνα με βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων.

«Είμαστε θυμωμένοι, νιώθουμε ανίσχυροι», δήλωσε η ίδια. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς κάποιος που υποτίθεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του θεού μπορεί να φέρεται έτσι απέναντι σε ένα τόσο αθώο πλάσμα. Θέλω δικαιοσύνη! Αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο».

Η αδελφή της και νονά του μωρού, κατηγόρησε τον ιερέα ότι έδειξε λιγότερη συμπόνια προς την Jhullie σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά που βαφτίστηκαν, αναφέρει η Daily Mail.

«Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε τη στάση να πάρουμε μέτρα και να τον περιορίσουμε εκεί ακριβώς, επειδή υπήρχαν άλλα παιδιά που βαφτίζονταν», είπε. Ο ιερέας ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εκκλησίας.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι αισθάνθηκαν θλίψη από τη χθεσινή μου στάση», ανέφερε. ‘Αναγνωρίζω την έλλειψη φιλανθρωπίας μου προς την οικογένεια, το παιδί και τους καλεσμένους. Στο τέλος της βάπτισης, η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου».

«Μπόρεσα να ζητήσω συγχώρεση για ό,τι συνέβη, αν και δεν ήταν σκόπιμο… Η ζωή είναι μια εμπειρία μάθησης και ανά πάσα στιγμή ο Θεός θέλει να μας αγιάζει και να μας εξαγνίζει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις