Site icon NewsIT

Βρετανία: 18χρονος και 19χρονη διώκονται για ακροδεξιά τρομοκρατία – Διώξεις μετά από μία εβδομάδα βίαιων επιθέσεων

16.08.2024 | 14:28
Βρετανία: 18χρονος και 19χρονη διώκονται για ακροδεξιά τρομοκρατία – Διώξεις μετά από μία εβδομάδα βίαιων επιθέσεων

Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος ενός 18χρονου και μιας 19χρονης απήγγειλε η αστυνομία της Βρετανίας έπειτα από έρευνα για φερόμενη ακροδεξιά τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (16.08.2024).

Η έρευνα δεν ήταν αποτέλεσμα μίας και πλέον εβδομάδας ταραχών και ρατσιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε όλη βρετανία μετά τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών στην πόλη Σάουθπορτ της βόρειας Αγγλίας στις 29 Ιουλίου, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Ρεξ Ουίλιαμ Χένρι Κλαρκ από το Ίλφορντ του ανατολικού Λονδίνου, κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ η Σοφίγια Βινογκράντοβα, από το Τσέζαντ του Χέρτοφονρτσιρ κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και συγκέντρωση πληροφοριών που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα πρόσωπο που προετοιμάζει μια τέτοια ενέργεια.

«Θέλω να καθησυχάσω το κοινό ότι αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε ευρύτερη απειλή που να σχετίζεται με την έρευνα αυτή, αν και η έρευνά μας συνεχίζεται», είπε ο Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Η Βινογκράντοβα είχε συλληφθεί αρχικά στις αρχές Αυγούστου για φερόμενη κατοχή πυροβόλου όπλου, ανέφερε η αστυνομία, προτού αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Συνελήφθη και πάλι στο ίδιο μέρος μαζί με τον άνδρα στις 10 Αυγούστου.

Η αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την έρευνα τώρα που έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες.

Ο 18χρονος και η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version