Κόσμος

Βρετανία: «Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε απόψε την Ρωσία θα το κάνουμε – Μην έχετε ψευδαισθήσεις»

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε σήμερα (21.11.2024) ο Υποστράτηγος Rob Magowan, Αναπληρωτής Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Άμυνας των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων για τον φόβο κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και τις απειλές που εξαπολύει η Ρωσία.

Ο ανώτατος αξιωματικός είπε ότι οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες ακόμα και «απόψε» να πολεμήσουν τους Ρώσους, σε περίπτωση που η Μόσχα εισβάλλει σε συμμαχικό κράτος της ανατολικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Βρετανός Υποστράτηγος συμμετείχε σε συνεδρίαση της επιτροπής άμυνας της βρετανικής βουλής των Κοινοτήτων και απαντούσε σε ερωτήσεις βουλευτών, σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Independent (@the.independent)

 

«Αν ζητηθεί από τον βρετανικό στρατό να πολεμήσει απόψε, θα πολεμήσει απόψε. Εάν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην ανατολική Ευρώπη απόψε, τότε θα είμαστε εκεί να τους αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το πόσες βρετανικές ταξιαρχίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης από την Ρωσία.

Η Λιθουανία, η Εσθονία, η Πολωνία αλλά και βορειότερα η Φινλανδία, είναι τρία μέλη του ΝΑΤΟ που παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Βρετανού Υποστράτηγου έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε πρόσφατα ο πολιτικός του προϊστάμενος, όπως αναφέρει και το «Politico».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Τζιν Χίλι, αποκάλυψε χθες (20.11.2024) ότι οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις «βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση» από ότι περίμενε, όταν ανέλαβε την θέση, ενώ μάλιστα αποφασίστηκε η απόσυρση πέντε πολεμικών πλοίων, 12 ελικοπτέρων και αρκετών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να εξοικονομηθούν πόροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ