Κόσμος

Βρετανία: Εκτός Συντηρητικών ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ – Κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο

Εκτός κόμματος Συντηρητικών στη Βρετανία τέθηκε ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ, επειδή κατηγορείται για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο ότι θώπευσε δύο άνδρες σε κατάσταση μέθης.

Ο βουλευτής, που ήταν μέχρι χθες αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, παραιτήθηκε από αυτό το αξίωμα αναφέροντας μόνο ότι «ήπιε πάρα πολύ» και έφερε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του και άλλους, σχολιάζοντας το σεξουαλικό σκάνδαλο. Επίσης, ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε σήμερα ότι ο Πίντσερ αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες, μέσα σε μια ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε έναν αθλητή της κωπηλασίας αλλά απαλλάχθηκε, κατόπιν εσωτερικής έρευνας στο κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφερε ότι ο Τζόνσον δεν γνώριζε τις καταγγελίες όταν διόρισε τον Πίντσερ στην κυβέρνησή του.

Την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν δύο έδρες στο κοινοβούλιο, στις αναπληρωματικές εκλογές που προκηρύχθηκαν επειδή δύο βουλευτές τους υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν καθώς ενεπλάκησαν σε ξεχωριστά σεξουαλικά σκάνδαλα. Ένας άλλος Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη με την υποψία του βιασμού και άλλων αδικημάτων και του ζητήθηκε να μην προσέρχεται στη Βουλή μέχρι να ολοκληρώσει η αστυνομία την έρευνά της.

Ο Τζόνσον δεχόταν πιέσεις ακόμη και από δικούς του βουλευτές να αποπέμψει τον Πίντσερ από το Κόμμα.

Δύο βουλευτίνες, η Κάρολιν Νόουκς και η Κάρεν Μπράντλεϊ, είπαν ότι το κόμμα ακολουθεί μια ασυνεπή και ασαφή προσέγγιση σε περιπτώσεις σεξουαλικής παραβατικότητας. «Το κόμμα και, κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή ζημιά από την τρέχουσα προσέγγιση», ανέφεραν σε μια επιστολή τους προς τον Κρις Χίτον-Χάρις, τον υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών Άντζελ Ρέινερ είπε ότι οι Συντηρητικοί «κρύβουν μια πιθανή σεξουαλική επίθεση κάτω από το χαλί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1