Site icon NewsIT

Βρετανία: Ένα 12χρονο αγόρι ομολόγησε τη συμμετοχή του στα επεισόδια κατά μεταναστών

12.08.2024 | 17:56
Βρετανία: Ένα 12χρονο αγόρι ομολόγησε τη συμμετοχή του στα επεισόδια κατά μεταναστών

A burnt car is removed after a night of violent anti-immigrant demonstrations, in Sunderland, Britain, August 3, 2024. REUTERS/Hollie Adams

Ένα αγόρι 12 ετών, θεωρείται ο μικρότερος σε ηλικία ύποπτος για συμμετοχή στις πρόσφατες ταραχές που συγκλόνισαν τη Βρετανία.

Ο 12χρονος ομολόγησε τη Δευτέρα (12.08.2024) ενώπιον δικαστή ότι επιδόθηκε σε βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια δύο αντιμεταναστευτικών ταραχών στο Μάντσεστερ, στη Βρετανία.

Το παιδί δήλωσε ένοχο ενώπιον δικαστηρίου του Μάντσεστερ ότι συμμετείχε στην επίθεση με πέτρες εναντίον ενός λεωφορείου, μπροστά από ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενούσε μετανάστες, στις 31 Ιουλίου, κατόπιν έσπασε τη βιτρίνα ενός καταστήματος ηλεκτρονικών τσιγάρων και πέταξε αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας στις 3 Αυγούστου.

Καθώς παραδέχθηκε την ενοχή του, θα του ανακοινωθεί η ποινή του σε μεταγενέστερο χρόνο χωρίς δίκη και θα παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή της ανακοίνωσης.

Αν και τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά βίαια επεισόδια που συντάραξαν τη χώρα έχουν κοπάσει εδώ και μια εβδομάδα, εκατοντάδες ταραξίες και αυτουργοί δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο που κρίθηκαν πως υποκινούσαν το μίσος συνεχίζουν να οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίων.

Μεταξύ αυτών, πολλοί ανήλικοι, έφηβοι, όπως το παιδί που οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών στο Μάντσεστερ, η υπόθεση του οποίου κρίθηκε «πολύ σοβαρή» από τη δικαστή Τζόαν Χερστ δεδομένης της συμμετοχής του σε δύο ξεχωριστά περιστατικά.

Ένας δεύτερος 12χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου στο Λίβερπουλ για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες.

Ο Άντι Πρέστον, δήμαρχος του Μίντλεσμπρο, όπου εκτυλίχθηκαν οι ταραχές, είπε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Αυγούστου ότι «το 90% των ζημιών προκλήθηκαν από νεαρούς, λευκούς Βρετανούς που ήθελαν να νιώσουν έξαψη και την αδρεναλίνη τους να εκτοξευτεί στα ύψη (…) χωρίς κάποιο ιδεολογικό κίνητρο».

Συνολικά, περισσότεροι από 900 άνθρωποι συνελήφθησαν και σε 450 απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά τις ταραχές, κατά τις οποίες στοχοθετήθηκαν κυρίως τεμένη και κέντρα φιλοξενίας μεταναστών μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με την καταγωγή του υπόπτου της επίθεσης με μαχαίρι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 3 κοριτσάκια στις 29 Ιουλίου στο Σάουθπορτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version