Site icon NewsIT

Βρετανία: Φρουρός ασφαλείας της πρεσβείας στο Βερολίνο κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

06.04.2022 | 19:03
Βρετανία: Φρουρός ασφαλείας της πρεσβείας στο Βερολίνο κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Ένας 57χρονος Βρετανός πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο κατηγορούμενος για κατασκοπεία επειδή διέρρευσε κρατικά μυστικά, βάσει του νόμου περί επίσημων μυστικών της Βρετανίας, αφού φέρεται ότι είχε διαβιβάσει πληροφορίες στο ρωσικό κράτος.

Σύμφωνα με το SkyNews, ο Ντέιβιντ Μπαλαντάιν Σμιθ, ζούσε στη Γερμανία και εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στην πρεσβεία της Βρετανίας στο Βερολίνο. Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για εννέα αδικήματα κατασκοπείας, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Αυγούστου 2021 και αφορούν ενέργειες του ίδιου που αντιβαίνουν στο νόμο περί κατασκοπείας.

Ο 57χρονος συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους και εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη (6.4.2022) στη Βρετανία. 

Ο Νικ Πράις, Επικεφαλής του Ειδικού Τμήματος Εγκλήματος και Αντιτρομοκρατίας της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος, δήλωσε ότι «ο Ντέιβιντ Σμιθ έχει κατηγορηθεί για εννέα αδικήματα που αντιβαίνουν στον νόμο περί κατασκοπείας.

Κατηγορείται για επτά αδικήματα συλλογής πληροφοριών με σκοπό να τις στείλει στις ρωσικές αρχές, ένα για απόπειρα επικοινωνίας και ένα για παροχή πληροφοριών σε άτομο που πίστευε ότι ήταν μέλος των ρωσικών αρχών. Μετά την εξέταση της υπόθεσης και την έγκριση των κατηγοριών, λάβαμε ένα ένταλμα έκδοσης και συνεργαστήκαμε στενά με τους Γερμανούς ομολόγους μας προκειμένου να φέρουμε τον κ. Σμιθ πίσω στη Βρετανία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version