Κόσμος

Βρετανία: Η Royal Mail προανήγγειλε 10.000 απολύσεις

Η Royal Mail σχεδιάζει την κατάργηση έως και 10.000 θέσεων εργασίας από τώρα μέχρι τον Αύγουστο στην Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η θυγατρική τους εταιρεία International Distribution Services.

Η εταιρεία «έριξε» την ευθύνη για την απόφαση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της στην Βρετανία, και στη συνεχή μείωση του βασικού τομέα της εμπορικής της δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να απολύσει έως και 6.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της πρώτης γραμμής -σε θέσεις όπως η παράδοση και η επεξεργασία πακέτων- έως τον Μάρτιο.

Η Royal Mail απασχολεί περίπου 140.000 υπαλλήλους.

Δεδομένων κάποιων προγραμματισμένων αναχωρήσεων οι πραγματικές απολύσεις αναμένεται να φθάσουν τις 5.000 με 6.000, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Royal Mail επιδιώκει να αλλάξει το προφίλ των επιχειρήσεών της σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά παράδοσης δεμάτων, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τις διαδικτυακές αγορές.

Περίπου 115.000 εργαζόμενοι στα τμήματα διαλογής και παράδοσης έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιών κατά των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας και με αίτημα καλύτερους μισθούς έπειτα από την άνοδο του πληθωρισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7