Site icon NewsIT

Βρετανία: Ισόβια στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Ανζέμ Σουντάρι για τρομοκρατία

30.07.2024 | 17:19
Βρετανία: Ισόβια στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Ανζέμ Σουντάρι για τρομοκρατία

Police work at the scene where a man was arrested after people were stabbed in Southport, Britain, July 29, 2024. REUTERS/Temilade Adelaja

Στη Βρετανία σε ισόβια καταδικάστηκε ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ανζέμ Σουντάρι για κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία.

Ο ακραίος ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ανζέμ Σουντάρι, οι οπαδοί του οποίου έχουν συνδεθεί με πολυάριθμα σχέδια τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βρετανίας σε ποινή ισόβιας κάθειρξης 28 ετών για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 57χρονος Σουντάρι καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα για τη διεύθυνση της «αλ Μουχατζιρούν», που έχει τεθεί εκτός νόμου χαρακτηριζόμενη τρομοκρατική οργάνωση πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, και ότι ενθάρρυνε άλλους να υποστηρίξουν την οργάνωση αυτή.

«Οργανώσεις όπως η δική σας κανονικοποιούν τη βία για να υποστηρίξουν μία ιδεολογική αιτία», είπε ο δικαστής Μαρκ Γουόλ στον Σουντάρι στο βασιλικό δικαστήριο Γούλιτς του Λονδίνου.

«Η ύπαρξη αυτών των οργανώσεων δίνει σε άτομα που είναι μέλη τους το θάρρος να διαπράξουν πράξεις που διαφορετικά δεν θα έκαναν. Σπέρνουν τη διχόνοια μεταξύ ανθρώπων που διαφορετικά θα μπορούσαν και θα ζούσαν μαζί συνυπάρχοντας ειρηνικά», πρόσθεσε.

Ο Γουόλ επέβαλε στον Σουντάρι ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Επίσης θα δικαιούται να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους μετά την έκτιση 28 ετών της ποινής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version