Site icon NewsIT

Βρετανία: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο – 2 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

26.08.2024 | 11:30
Βρετανία: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο – 2 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Ντάγκενχαμ του ανατολικού Λονδίνου με αποτέλεσμα δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και τουλάχιστον 100 να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, το πρωί της Δευτέρας (26.8.24).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου (LFB) ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί μια «σημαντική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» αφού κλήθηκε στη φωτιά στην οδό Freshwater Road τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 Σαράντα πέντε οχήματα και περίπου 225 πυροσβέστες έσπευσαν για την πυρκαγιά που τύλιξε ολόκληρο το κτίριο εμπορικών και οικιστικών χώρων.

Περίπου στις 07:30 (ώρα Βρετανίας), η Πυροσβεστική συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες λόγω του καπνού.

 

Emergency services hold news conference after fire at east London tower block

«Το κτίριο έχει μια σειρά από ζητήματα πυρασφάλειας που είναι γνωστά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Πραγματοποιήθηκε αμέσως πλήρης ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου και βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής του Λονδίνου, Άντι Ρόι.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν αναπτυχθεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και σκάλες 64 και 32 μέτρων που χρησιμοποιούνται ως σημεία παρατήρησης για την αξιολόγηση της φωτιάς και για την κατάσβεση με νερό από ψηλά, δήλωσε ο ίδιος. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version