Το όνομά του είναι Πανίκος Παναγιώτου, είναι 44 ετών, ζει στο Walsall στη Βρετανία και είναι ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Lakis Greek Kitchen» που αποτελεί αγαπημένο στέκι ντόπιων και τουριστών.
Ο ελληνοκύπριος έφτιαξε αυτή την ταβέρνα στη Βρετανία στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χωρίς να ολοκληρώσει το όνειρό του. Ο Πανίκος Παναγιώτου, μαζί με τη σύζυγό του που «τρέχουν» την ταβέρνα, δωρίζει τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τα έσοδα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Κάθε χρόνο, μεταμορφώνει την μονοκατοικία του σε ένα pop-up εστιατόριο που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 200 άτομα τη βραδιά.
Με τη βοήθεια της συζύγου του Michelle και εθελοντών, ο Πανίκος σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.
Η «Lakis Greek Kitchen» προσελκύει πελάτες ακόμα και από τις ΗΠΑ και συχνά κάνει κρατήσεις μήνες πριν.
«Μπορεί να χωρέσει περίπου 75 πελάτες έξω και μέσα. Μπορούμε να χωρέσουμε 200 σε ένα βράδυ – και όλα αυτά στον κήπο μου. Έχουμε μια λίστα αναμονής από πελάτες που μας έρχονται από παντού. Έρχονται άνθρωποι από τη Σκωτία, ακόμη και από την Αμερική, για να επισκεφθούν το μικρό Walsall, είναι πραγματικά απίστευτο», δηλώνει στη daily mail.
View this post on Instagram
Ο Πανίκος αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριό του για να τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Λάκη, ο οποίος πέθανε από μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα το 2012.
Το εστιατόριο σερβίρει μόνο φρέσκο σπιτικό, παραδοσιακό φαγητό, το οποίο ετοιμάζεται από τη Michelle και έναν εθελοντή σεφ.
Το χαρακτηριστικό τους πιάτο είναι το «αρνί κλέφτικο» – μαριναρισμένο αρνί με πατάτες που μαγειρεύεται αργά στον πήλινο φούρνο για 8-12 ώρες.
View this post on Instagram
Τα επιδόρπια περιλαμβάνουν μια σειρά από σπιτικές παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές, όπως μπακλαβά, κέικ καρύδας και ελληνικό σοκολατένιο ροκ κέικ, που ονομάζεται “Doukissa”.