Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Βρετανία: Ο καιρός ψηφίζει… πλημμύρες παντού! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Βρετανία: Ο καιρός ψηφίζει… πλημμύρες παντού! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Δημοψήφισμα για Brexit ή Bremain είπατε; Ο καιρός έχει το δικό του πρόγραμμα. Και κάνει τη ζωή των Βρετανών (ανεξάρτητα αν θέλουν να ψηφίσουν ή όχι) δύσκολη. Πολύ δύσκολη!

Το Λονδίνο κι άλλες περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Αγγλίας έχουν μετατραπεί σε… λίμνες εξαιτίας των πλημμυρών που έφεραν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εδώ και ώρες το Νησί. Μάλιστα, οι βροχοπτώσεις και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, με τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, έφεραν κλείσιμο δύο εκλογικών τμημάτων!

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα και το βράδυ αναμένονται και άλλες καταιγίδες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία ενώ η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες.

Αστραπές φώτισαν τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη τον ουρανό του Λονδίνου, συνοδευόμενες από σφοδρές βροχοπτώσεις. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δέχθηκε περισσότερες από 550 επείγουσες κλήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, δύο εκλογικά τμήματα στον δήμο του Κίνγκστον επί του Τάμεση μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες αφού πλημμύρισε η περιοχή, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο. Αναστάτωση εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης σημειώθηκε επίσης στα δρομολόγια του μετρό του Λονδίνου και των γύρω σιδηροδρομικών δικτύων.

Κι αν η Αγγλία… μουλιάζει, η Σκωτία και η Ιρλανδία απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη μέρα!

Οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες πόλεις είναι, τουλάχιστον, εντυπωσιακές!

Και φυσικά, το πρόσωπο της ημέρας: ένας… δύτης έτοιμος να ψηφίσει και να πάει για δουλειά!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε