Site icon NewsIT

Βρετανία: «Ο Κιρ Στάρμερ θα παραιτηθεί αν κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε πάρτι εν μέσω περιορισμών»

09.05.2022 | 17:44
Βρετανία: «Ο Κιρ Στάρμερ θα παραιτηθεί αν κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε πάρτι εν μέσω περιορισμών»

Αν διαπιστωθεί από την αστυνομία της Βρετανίας ότι ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού για να συμμετάσχει σε πάρτι, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Κιρ Στάρμερ προτίθεται να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί ότι συμμετείχε σε πάρτι κατά τη διάρκεια της ισχύς των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη Βρετανία για την αναχαίτιση του κορονοϊού ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει ειδική έρευνα κατά του Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ την ίδια χρονική περίοδο, που έμειναν γνωστά ως Partygate.

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρος ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος. Τηρούνταν (οι νόμοι) πάντα» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος, προσθέτοντας ότι απλώς έφαγε κάτι αργά το βράδυ, αφού τελείωσε τη δουλειά του.

«Όμως αν η αστυνομία αποφασίσει να μου κόψει πρόστιμο, φυσικά θα κάνω το σωστό και θα παραιτηθώ», πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ζητήσει πολλές φορές την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον επειδή παραβίασε το lockdown.

Η Άντζελα Ράινερ, η αντιπρόεδρος του κόμματος, ανέφερε επίσης σε μια ανακοίνωσή της ότι θα υποβάλει την παραίτησή της αν της κόψουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ένα βίντεο που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2021 τον δείχνει να πίνει μπίρα με άλλους πολιτικούς σε κλειστό χώρο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που πραγματοποίησε στη βορειοανατολική Αγγλία, το οποίο ονομάστηκε ως beergate.

Ο Στάρμερ, που διατέλεσε στο παρελθόν γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας, είχε ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή συμμετείχαν σε ένα πάρτι γενεθλίων στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ιούνιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version