Για τη συνεισφορά του στον αμερικανικό και τον αγγλοσαξονικό πολιτισμό όπως και στην έρευνα κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ο 79χρονος είναι ο πρώτος αμερικανός σχεδιαστής που τιμάται με την υψηλότερη βρετανική τιμητική διάκριση.
Εμβληματικός οίκος μόδας
Ο εμβληματικός οίκος μόδας ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και επιβλήθηκε γρήγορα στους κόλπους της βιομηχανίας της μόδας ως έξοχος εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής ταυτότητας και του κολεγιακού στιλ, παρουσιάζει συχνά ρούχα που θυμίζουν το κλασικό εγγλέζικο στιλ, τα οποία φοριούνται από μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, και οι δούκισσες του Κέμπριτζ και του Σάσεξ.
Η αξία του εκτιμάται σε περισσότερα από 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Λόρεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου διευθύνοντος συμβούλου το 2015, σχεδόν 50 χρόνια αφότου άρχισε την επιχείρησή του σε ένα μικρό γραφείο στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ.
“Τιμή για μένα”
“Είναι τιμή για μένα, την οποία αποδέχομαι ταπεινά, το γεγονός ότι η βασίλισσα μέσω του πρίγκιπα της Ουαλίας με έχρισε ιππότη”, είπε ο Λόρεν ο οποίος παραμένει διευθυντής δημιουργικού και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας.
“Πάντα αποτελούσαν έμπνευση για μένα η ιστορία, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός της Βρετανίας όπως και η ιστορική σχέση που έχουν οι δύο χώρες. Είναι μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις που λαμβάνω σε αυτή την πολύ ξεχωριστή στιγμή για τα 50 χρόνια λειτουργίας του οίκου.
Στην ανακοίνωση, τον Νοέμβριο του 2018, για την τιμητική διάκριση που επιφυλασσόταν στον Ραλφ Λόρεν, ο βρετανός γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη και ο επίτροπος Εμπορίου της βασίλισσας για τη Βόρεια Αμερική ‘Αντονι Φίλιπσον συνεχάρησαν τον σχεδιαστή για τη σπουδαία σταδιοδρομία του και τον ρόλο του στη σφυρηλάτηση των διατλαντικών πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων.
“Ως σχεδιαστής μόδας και οραματιστής του οίκου Λόρεν παγκοσμίως, ο Ραλφ Λόρεν υπήρξε εμπροσθοφυλακή στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας και στο αμερικανικό στιλ επί σχεδόν μισό αιώνα.
Επιπλέον μεγάλες φιλανθρωπικές προσπάθειες ειδικά στον τομέα της δημόσιας υγείας, στην αντικαρκινική έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία απέδωσαν καρπούς, τους οποίους εισέπραξαν πολίτες ανά τον κόσμο.
Άλλοι Αμερικανοί που χρίστηκαν ιππότες από τη βασίλισσα είναι οι πρόεδροι Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ντόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, αλλά και η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.