Κόσμος

Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Ο Μπεν Γουάλας, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, δεν θα είναι υποψήφιος για τη Βουλή των Κοινοτήτων στις επόμενες εκλογές και θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Times.

Ο Μπεν Γουάλας εκλέγεται ανελλιπώς στο Γουάιρ και Πρέστον Νορθ από το 2005 μέχρι σήμερα, ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για τον ίδιο να αποσυρθεί τόσο από το αξίωμά του ως υπουργός Άμυνας όσο και γενικά από την κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Δεν θα κατέβω υποψήφιος την επόμενη φορά», είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times. Έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας την τελευταία τετραετία, με αξιοσημείωτο σημείο της θητείας του τον συντονισμό της απάντησης της Βρετανίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

wallace sunak r

Οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός των επόμενων 18 μηνών. Σύμφωνα με τους Times, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται τον Σεπτέμβριο από τον σημερινό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο Τραμπ συνεχίζει να ενδιαφέρεται για μια συμφωνία, τόνισε, αλλά έχει πολλές προτεραιότητες και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει περαιτέρω εκτός κι αν υπάρχουν ενδείξεις προόδου.
Μάρκο Ρούμπιο 1