Κόσμος

Βρετανία: Οι μισοί ψηφοφόροι θέλουν παραίτηση της Λιζ Τρας – Εμπιστοσύνη στο νέο υπ. Οικονομικών κατά… 14%

Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους στην Βρετανία πιστεύουν ότι η Λιζ Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, ενώ το 80% κατηγορεί την κυβέρνηση για το αυξανόμενο κόστος ζωής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε στο ινστιτούτο Ipsos ότι η Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί, με μόλις το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Τους μήνες πριν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που εκτιμούσε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τον θώκο κυμαινόταν σε αντίστοιχα επίπεδα, μεταξύ του 50% και του 59%.

Μόνο το 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει πως η Τρας είναι πιθανό να κερδίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πείθει το… 14%

Στα προβλήματα της Βρετανίδας πρωθυπουργού προστίθεται και το γεγονός ότι μόλις το 14% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το 35% δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφορά μετά τον διορισμό του Τζέρεμι Χαντ, ενώ το 27% σημείωσε ότι θα αλλάξει την κατάσταση προς το χειρότερο.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο για τους Συντηρητικούς είναι ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι διχασμένοι σχετικά με το αν οι Εργατικοί έχουν ένα καλό σχέδιο για την οικονομία.

Το 40% δήλωσε βέβαιο ότι η αντιπολίτευση έχει ένα καλό μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο, ενώ το 47% είχε αντίθετη άποψη.

Ωστόσο μόλις το 17% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο οικονομικό σχέδιο των Συντηρητικών, με το 74% να επισημαίνει ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η επικεφαλής του ADF, Άλις Βάιντελ - Ο ναζιστής παππούς, ο γάμος με γυναίκα από τη Σρι Λάνκα και η woke ατζέντα
Το οξύμωρο είναι ότι η Βάιντελ ηγείται ενός ξενοφοβικού κόμματος το οποίο είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κατά της συμπερίληψης
Η Άλις Βάιντελ, επικεφαλής του εθνικιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD