Site icon NewsIT

Βρετανία: Πάνω από 90 συλλήψεις στις αιματηρές διαδηλώσεις για τη δολοφονία των 3 κοριτσιών

04.08.2024 | 09:10
Βρετανία: Πάνω από 90 συλλήψεις στις αιματηρές διαδηλώσεις για τη δολοφονία των 3 κοριτσιών

Protestors throw fireworks as the riots continue into the night in Liverpool, Britain, August 3, 2024. REUTERS/ Belinda Jiao

Νέο «κύμα» άγριων επεισοδίων με πάνω από 90 συλλήψεις καταγράφτηκε χθες, Σάββατο (03.08.24) στη Βρετανία, στη σκιά της δολοφονίας των τριών κοριτσιών, που έχει προκαλέσει σειρά αιματηρών διαδηλώσεων κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.

Οι αναταραχές, οι πιο εκτεταμένες στη Βρετανία εδώ και 13 χρόνια, ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών κατά την επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια, καταστήματα λεηλατήθηκαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε περιοχές, όπως το Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Μπλάκπουλ και το Μπέλφαστ. Δεν ήταν, ωστόσο, βίαιες όλες οι διαδηλώσεις.

 

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έχει δεσμευθεί να προσφέρει στις αστυνομικές δυνάμεις την «πλήρη στήριξη» της κυβέρνησης για να λάβει δράση απέναντι στους «εξτρεμιστές» που επιχειρούν να «σπείρουν το μίσος».

Υπενθυμίζεται ότι η οργή ξέσπασε με φόντο τις αρχικά ψευδείς πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στα social media ότι ο ύποπτος για το έγκλημα ήταν εξτρεμιστής μουσουλμάνος, που βρισκόταν παράνομα στη Βρετανία.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο ύποπτος Άξελ Ρουντακουμπάνα, 17 ετών, έχει γεννηθεί στη Βρετανία, αλλά οι διαμαρτυρίες από διαδηλωτές κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων συνεχίστηκαν και κλιμακώθηκαν σε βίαια επεισόδια.

Ταραχές σημειώθηκαν στο Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Χαλ και το Μπέλφαστ –τέσσερις πόλεις σε διαφορετικές γωνιές της χώρας. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν συμπλοκές μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών που ανήκαν σε αντίπαλες πλευρές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version