Κόσμος

Βρετανία: Πέφτουν κατά 6% τα ποσοστά του Brexit

Κατά 6% μειώθηκαν τα ποσοστά εκείνων που υποστηρίζουν το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το δημοψήφισμα για το Brexit θα γίνει στις 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει η εφημερίδα The Times, οι προσπάθειες να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι είναι ασφαλέστερο η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αποδίδουν. Οι πολίτες ανησυχούν για τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν η αποχώρηση.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτοί οι φόβοι οδήγησαν στη μείωση κατά έξι μονάδες -στο 31%- του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ, ή Brexit, θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή. Το 43% των ερωτηθέντων κρίνει ότι θα ήταν ασφαλέστερο η χώρα να μείνει στην ΕΕ. Και αυτό το ποσοστό υπέστη μείωση, αλλά ισχνή (-1%).

Στο δημοσίευμα των Times σημειώνεται επίσης ότι η δημοσκόπηση έδειξε πως η τοποθέτηση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του Μάικλ Γκόουβ, σημαίνοντος στελέχους των Τόρις, υπέρ του Brexit δεν είχε σημαντική επίπτωση στην κοινή γνώμη.

Ακόμη, η δημοσκόπηση κατέδειξε μεγάλη μείωση του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέληξε σε μια δυσμενή για τη χώρα συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν το δημοψήφισμα διεξαγόταν σήμερα το 38% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 37% υπέρ της παραμονής. Ένα 25% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν είχε δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ, οι έρευνες της YouGov κατέγραφαν προβάδισμα 9 εκατοστιαίων μονάδων της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκθεση – βόμβα για την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον: Η πιλότος του ελικοπτέρου αγνόησε εντολές πριν τη σύγκρουση με το αεροπλάνο της American Airlines
Άγνωστο γιατί η σμηναγός Rebecca Lobach δεν συμμορφώθηκε με τις κρίσιμες οδηγίες αλλαγής πορείας δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση - Ο ρόλος του συγκυβερνήτη της Andrew Loyd Eaves
Credit: mpi34
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτό γεγονός» την αυτοκτονία της Βιρτζίνια Τζούφρι – Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας
«Πρώτα είχε τροχαίο, τώρα λένε ότι αυτοκτόνησε; Μοιάζει σαν κάποιος να ήθελε να τη δει νεκρή» - Μυστήριο με τον θάνατο της Τζούφρι - Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη τραγωδίες θυμάτων του Επστάιν
Ντόναλντ Τραμπ
Πάνω από 70.000 πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου – Σήμερα θα οριστεί η ημερομηνία του κονκλάβιου
Από σήμερα τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνουν κλειστά για να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος όπου θα συνεδριάσουν οι υψηλόβαθμοι κληρικοί
Πιστοί περιμένουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου