Site icon NewsIT

Βρετανία: Προς πώληση ο «Observer», η παλαιότερη Κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

17.09.2024 | 16:43
Βρετανία: Προς πώληση ο «Observer», η παλαιότερη Κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

FILE PHOTO: Newspapers reporting on King Charles’ health are displayed on a newsstand in London, Britain, February 7, 2024. REUTERS/Hollie Adams/File Photo

Η Guardian Media Group (GMG) βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της The Observer, της παλαιότερης Κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο, στην Tortoise Media, μια start-up που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από πρώην στέλεχος του BBC και των Times.

Η Guardian Media Group ενημέρωσε το προσωπικό της εφημερίδας The Observer την Τρίτη (17.09.2024) ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Tortoise Media σχετικά με την πώληση του τίτλου. Οι συνομιλίες λέγεται ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, αν και τραπεζικές πηγές προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό να μην επιτευχθεί συμφωνία.

Η Tortoise Media φέρεται να δεσμεύει μια επένδυση 25 εκατομμυρίων λιρών στο The Observer τα πρώτα πέντε χρόνια της ιδιοκτησίας της.

Μια συμφωνία για την πώληση του Observer θα αναδιαμόρφωνε την πτωτική αγορά των Κυριακάτικων εφημερίδων της Βρετανίας και θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο The Guardian σκοπεύει να επεκτείνει την έκδοσή του έξι ημέρες την εβδομάδα.

Η Tortoise Media έχει 120.000 συνδρομητές στο ενημερωτικό δελτίο της Daily Sensemaker, ενώ τα podcast της προσελκύουν από δύο εκατομμύρια έως τρία εκατομμύρια λήψεις κάθε μήνα.

Guardian Media Group in talks to sell The Observer to Tortoise Media

Εκπρόσωπος της Tortoise Media δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η Observer είναι μια από τις μεγαλύτερες μάρκες στις ειδήσεις και πιστεύουμε με πάθος στο μέλλον της τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή».

Και πρόσθεσε: «Η ιδέα να συνδυαστεί με το newsroom μας, να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία μας στα podcast και τις ζωντανές εκδηλώσεις, και το εξαιρετικό ρεκόρ τους στο ρεπορτάζ και την πρωτότυπη σκέψη, καθώς και το πάθος τους για τη μουσική, τις ταινίες και το φαγητό, είναι κάτι που θέλουμε να εξερευνήσουμε».

Η Observer πιστεύεται ότι απασχολεί λιγότερο από 100 άτομα πλήρους απασχόλησης και ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτόνομη βάση. Ιδρύθηκε το 1791 από τον WS Bourne με την απλή υπόθεση ότι «η ίδρυση μιας κυριακάτικης εφημερίδας θα του απέφερε μια γρήγορη περιουσία.

Η GMG απέκτησε τον τίτλο της Odserver το 1993.

Η πιθανή συμφωνία έρχεται εν μέσω αναταραχής στη βιομηχανία των εθνικών εφημερίδων της Βρετανίας, με την Daily Telegraph και τον τίτλο της αδερφής της Κυριακής να βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version