Κυριακή, 11 Αυγ.
29oC Αθήνα

Βρετανία: Θεατές φεστιβάλ ποδοπατήθηκαν από ανεξέλεγκτο πλήθος – Πανικός, ουρλιαχτά και τουλάχιστον 7 τραυματίες

Βρετανία: Θεατές φεστιβάλ ποδοπατήθηκαν από ανεξέλεγκτο πλήθος – Πανικός, ουρλιαχτά και τουλάχιστον 7 τραυματίες

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες Παρασκευή (09.08.2024) οι θεατές στο μουσικό φεστιβάλ Boardmasters στο Newquay στην Κορνουάλη στη Βρετανία, όταν μεγάλο μέρος από το πλήθος ποδοπατήθηκε με απότέλεσμα να προκληθεί πανικός από ουρλιαχτά.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του DJ και παραγωγού Sammy Virji στη σκηνή The Point, στο διάσημο φεστιβάλ της Βρετανίας, δημιουργήθηκε πανζουρλισμός, αναγκάζοντας τον μουσικό να ακυρώσει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με την daily mail, πολλοί θεατές τραυματίστηκαν με πολλούς να είναι γεμάτοι αίματα καθώς βρέθηκαν ο ένας πάνω από τον άλλο, ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν ακόμη και ότι τα ηχεία έπεσαν πάνω σε ανθρώπους.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και πως πλέον έχουν πάρει εξιτήριο.

Η Isobel Simons δήλωσε στη MailOnline: «Η 16χρονη κόρη μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Boardmasters. Μου έστειλε μήνυμα χθες το βράδυ στο Snapchat λέγοντας ότι η φίλη της είχε χτυπήσει, ότι είχε δει αίματα, πίστευε ότι οι άνθρωποι είχαν σπάσει τα πόδια ή ακόμα και το λαιμό τους», σημείωσε.

«Βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και είπε ότι όλοι ούρλιαζαν, με πολλούς τραυματίες να κείτονται στο έδαφος ουρλιάζοντας από τον πόνο. Είπε ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος του πλήθους και ότι ο dj που έπαιζε δεν σταμάτησε, ούτε παρενέβη. Είπε ότι δεν υπήρχαν μέτρα για να αποτραπεί η εισβολή του πλήθους με διαχωριστικά«, συμπλήρωσε.

«Έχω πάει σε πολλά φεστιβάλ και ξέρω πόσο έντονο μπορεί να είναι το πλήθος, αλλά χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας είναι απίστευτα επικίνδυνα και δυνητικά θανατηφόρα.

@laylabswift #boardmasters2024 #festivalseason #fyp #boardies #boardmastersincident #sammyvirji #fitcheck #festival ♬ original sound – Lay

Το να λαμβάνεις ένα τέτοιο μήνυμα είναι ο χειρότερος εφιάλτης των γονέων. Δόξα τω Θεώ, τόσο η ίδια όσο και όλοι οι φίλοι της είναι καλά, αλλά κάποιος θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει σκοτωθεί», κατέκηξε η γυναίκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις