Κόσμος

Βρετανία: “Βουλευτές αλλάζουν γνώμη το Brexit” δηλώνει ο υπ. Οικονομικών

Η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμη την υποστήριξη αρκετών βουλευτών προκειμένου να κερδίσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της για το Brexi, ωστόσο ένας «σημαντικός αριθμός» συναδέλφων στρέφονται προς την υποστήριξη του σχεδίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να φέρει για τρίτη φορά τη συμφωνία της στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, όμως ο Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνο αν πιστεύει ότι θα εγκριθεί.

«Αυτό που συνέβη από την περασμένη Τρίτη είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων… έχουν αλλάξει γνώμη και αποφάσισαν πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από αυτούς ώστε σκέπτονται πως η συμφωνία της πρωθυπουργού είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί το Brexit», δήλωσε ο Χάμοντ στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση διαθέτει αρκετό αριθμό βουλευτών, απάντησε: «Όχι ακόμη, είναι μια εργασία σε εξέλιξη».

Επιστολή Κόρμπιν προς όλους τους βουλευτές

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, απηύθυνε επιστολή σε βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από το αδιέξοδο.

Σε επιστολή που έστειλε σε βουλευτές όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου, ο Κόρμπιν τους απηύθυνε πρόσκληση να συναντηθούν μαζί του και με τον σκιώδη υπουργό των Εργατικών για το Brexit Κερ Στάρμερ προκειμένου να συζητήσουν πώς «θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit», και να χρησιμοποιήσουν ως σημείο αφετηρίας το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών και την υποστήριξή του για μια ψηφοφορία προκειμένου να αποφευχθεί ένα «καταστροφικό Brexit».[read4more]

«Είναι τώρα καθήκον όλων μας ως κοινοβουλευτικών να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να εργαστούμε από κοινού και να βρούμε έναν συμβιβασμό και μια λύση που θα θέτει τέλος στην αχρείαστη αβεβαιότητα και ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το Brexit», ανέφερε στην επιστολή του ο Κόρμπιν.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων σε Βρετανό βουλευτή των Εργατικών - Είχε γρονθοκοπήσει άγρια έναν ψηφοφόρο
Ο Μάικ Έιμσμπέρι μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά του εάν επαρκής αριθμός ψηφοφόρων της εκλογικής του περιφέρειας υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή νέων εκλογών για την κοινοβουλευτική έδρα
Ο Βρετανός βουλευτής Mike Amesbury
Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Φρίντριχ Μερτς για τη νίκη του στις εκλογές – «Ψήνεται» συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς
Η κόντρα Μέρκελ - Μερτς ήταν «κοινό μυστικό» με την πρώην καγκελάριο να τον θεωρεί «πολύ συντηρητικό» και τον μελλοντικό διάδοχό της να χαρακτηρίζει την ηγεσία της ως «αδρανή»
H Άνγκελα Μέρκελ πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, και ο Φρίντριχ Μερτς