Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Βρήκαν και άλλο κομμάτι από τα συντρίμμια της πτήσης MH370;

Βρήκαν και άλλο κομμάτι από τα συντρίμμια της πτήσης MH370;

Στους αρμόδιους ερευνητές θα σταλεί ένα κομμάτι που πιθανολογείται ότι ανήκει στο μοιραίο αεροπλάνο της Malaysia Arilines. Αρχαιολόγος βρήκε ένα κομμάτι που φέρει το λογότυπο της Rolls Royce και θα μπορούσε να προέρχεται από τον κινητήρα του εξαφανισμένου αεροπλάνου στις ακτές της νότιας Αφρικής.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε ότι το αντικείμενο θα εξεταστεί ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κομμάτι από το μοιραίο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες. Η πτήση MH370 εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο.

“Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει πιθανότητα να προέρχεται από το περίβλημα του κινητήρα του αεροσκάφους”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Liow Tiong Lai, σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζεται περαιτέρω εξέταση και ανάλυση. Το αντικείμενο, που θα περάσει στα χέρια εμπειρογνωμόνων, βρέθηκε από τον αρχαιολόγο Neels Kruger ενώ περπατούσε κατά μήκος μιας λιμνοθάλασσας το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στην πόλη Mossel Bay στη νότια ακτή της νότιας Αφρικής.

Ο 35χρονος αμέσως παρατήρησε το κομμάτι καθώς του θύμιζε άλλα κομμάτια από συντρίμμια που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα. Το αντικείμενο είναι γύρω στα 70 εκατοστά, με τη λευκή επιφάνειά του να έχει φθαρεί, αποκαλύπτοντας ένα σκούρο γκρι μεταλλικό κάλυμμα. Ο αρχαιολόγος έστειλε φωτογραφίες σε ένα φίλο του πιλότο που τις έδειξε σε συναδέλφους του και όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είναι κομμάτι από κινητήρα αεροπλάνου.

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη σύγχρονη αεροπορία. Οι υποβρύχιες έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη το αεροπλάνο δεν έχουν βρει ίχνη της μοιραίας πτήσης μέχρι τώρα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε