Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Βρυξέλλες: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες στο μετρό

Βρυξέλλες: 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες στο μετρό

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά τη συντονισμένη επίθεση σε αεροδρόμιο και μετρό των Βρυξελλών.

Σε ό,τι αφορά στο μετρό πλέον γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 νεκρούς ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επίθεση στον Σταθμό Μααλμπέκ κοντά στο κτήριο της Κομισιόν, απ’ όπου υπάρχουν πλάνα με ανθρώπους στην είσοδο να κείτονται αιμόφυρτοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και στον διπλανό σταθμό Σουμάν επιβάτες αναγκάστηκαν να βγουν στις ράγες και να προχωρήσουν για να βγουν πιθανότατα λόγο έκρηξης.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν υπήρξε έκρηξη και στον σταθμό Σουμάν ή εάν επρόκειτο για τους καπνούς από τις επίθεση στον διπλανό σταθμό Μααλμπέκ.


Σε απόσταση αναπνοής, προς την αντίθετη κατεύθυνση, βρίσκεται και ο σταθμός Αρτ Λουά για τον οποίο έχουν γίνει αναφορές σε επίθεση από βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν επιβεβαιώνονται.


Σε κάθε περίπτωση η συντονισμένη επίθεση έχει προκαλέσει χάος στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αμέσως δόθηκε εντολή να κλείσει το μετρό, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε κάθε άκρη των Βρυξελλών καλούνται να μείνουν όπου βρίσκονται και να μην μετακινούνται.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε