Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Σοκ και δέος από τα χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης

Βρυξέλλες: Σοκ και δέος από τα χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης

Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρομιο Ζάβεντεμ σύμφωνα με την κυβέρνηση. Υπάρχουν πληροφορίες για 10 νεκρούς στο Μετρό στις Βρυξέλλες. Τρία γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που δόθηκε λίγο πριν από τις 11.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη βελγική πρωτεύουσα προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις από όσα συμβαίνουν τώρα στις Βρυξέλλες.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης (22.03.2016) στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκαν δυο εκρήξεις και υπάρχουν θύματα, άγνωστο ακόμα αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες. Το αεροδρόμιο αφού εκκενώθηκε, έκλεισε. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο γκισέ της American Airlines και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων. Από τις εκρήξεις έχει “πέσει” η είσοδος του αεροδρομίου στις Βρυξέλλες.

Τσακισμένα κορμιά, άνθρωποι αιμόφυρτοι… Οι εικόνες, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο προκαλούν σοκ. Η διπλή, όπως όλα δείχνουν έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχει προκαλέσει, πολλά, ίσως δεκάδες θύματα. Οι εικόνες από το twitter μιλούν από μόνες τους…

Πιθανότατα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, με βάση τις νεότερες πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία.
Υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga. Πληροφορίες, που εφόσον επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για ακόμη μια οργανωμένη επίθεση Τζιχαντιστών στην καρδιά της Ε.Ε. και απόλυτο συμβολισμό, καθώς μιλάμε για την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Η πληροφορία ότι πριν την έκρηξη ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά οδηγεί στο (πρόωρο ίσως) συμπέρασμα ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Η πληροφορία για πυροβολισμούς πιθανότατα σημαίνει ότι υπήρξε προσπάθεια εξουδετέρωσης του βομβιστή ή των βομβιστών, ενώ οι πληροφορίες για εντοπισμό και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών ίσως σημαίνουν ότι παρά τις δύο εκρήξεις που φαίνεται να επιβεβαιώνονται υπήρξαν και άλλοι βομβιστές που εξουδετερώθηκαν…

Συντονισμένη επίθεση σε δυο κομβικά σημεία των Βρυξελλών δείχνουν πλέον όλα τα στοιχεία. Δυο ώρες μετά τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σημειώθηκε νέα επίθεση σε σταθμό του μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς Μαλμπέκ και Σούμαν που βρίσκονται κοντά στο κτήριο της Κομισιόν. Από τις πρώτες εικόνες με τους ανθρώπους να έχουν καταφέρει να βρεθούν εκτός σταθμού φαίνεται ότι η έκρηξη έγινε πιθανότατα κοντά στην είσοδο του σταθμού.

Έκρηξη στο Μετρό κοντά στο κτήριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαιώνει αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε το δίκτυο RTBF. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής του συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Εικόνες σοκ! Τραυματίες παντού

Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίας της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες. “Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε”, έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

Δείτε εδώ εικόνες και βίντεο από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Δείτε εικόνα live από τις Βρυξέλλες

Δείτε εδώ live τι μεταδίδουν τα κανάλια στο Βέλγιο

 

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εδώ και λίγη ώρα, όμως, υπάρχει η πληροφορία πως η κυβέρνηση σκέφεται να ζητήσει την αναβολή της, εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτσάκη.

Διαβάστε εδώ όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε