Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Διαπραγματεύσεις και παζάρια για τα ευρωπαϊκά αξιώματα με μεσογειακό μενού – Η πρόταση του ΕΛΚ που προκάλεσε αίσθηση

Βρυξέλλες: Διαπραγματεύσεις και παζάρια για τα ευρωπαϊκά αξιώματα με μεσογειακό μενού – Η πρόταση του ΕΛΚ που προκάλεσε αίσθηση

Κι ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μετά από από συνάντηση με τους κύριους πολιτικούς διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι οποίοι είναι οι δύο κύριες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι φιλελεύθεροι περιλαμβάνονται τώρα επίσης στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είναι οι κύριοι διαπραγματευτές για τους φιλελεύθερους στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Politico το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτείνει στους σοσιαλιστές η θητεία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να χωριστεί σε δύο θητείες των 2,5 ετών – και να πάρουν τη μια από αυτές.

Εκτός από την εξασφάλιση μιας δεύτερης θητείας για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλων 2,5 ετών για την Ρομπέρτα Μετσόλα της Μάλτας ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ΕΛΚ θέλει μέρος της προεδρίας του Συμβουλίου, την οποία κατέχει επί του παρόντος ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ, δήλωσαν έξι αξιωματούχοι.

Το μενού

Το μενού για τους ηγέτες απόψε είναι μεσογειακό. Ξεκινούν με μια γαλλική τάρτα κρεμμυδιού.

Το κυρίως πιάτο είναι πεσκανδρίτσα (πλακί) με αγκινάρες και μεσογειακά λαχανικά – μια σπιτική  γεύση για όσους προέρχονται από το νότο της ΕΕ.

Για επιδόρπιο έχει μπαμπάδες με ρούμι το οποίο συνοδεύεται από μάνγκο, φρούτα του πάθους και φράουλες.

Οι ηγέτες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ καφέ ή τσαγιού από βότανα – και η επιλογή τους πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά πάνε τα πράγματα πολιτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις