Πέμπτη, 3 Οκτ.
21oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Οι ΗΠΑ ήξεραν τους τρομοκράτες! Εικόνες μέσα από το διαμέρισμά τους

Βρυξέλλες: Οι ΗΠΑ ήξεραν τους τρομοκράτες! Εικόνες μέσα από το διαμέρισμά τους

Όχι μόνο ξέρουν ποιος είναι ο άνδρας με το λευκό παλτό, το καπέλο και γυαλιά που εμφανίζεται στην φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αλλά είχαν σε λίστες τρομοκρατίας και τους δυο αναγνωρισμένους καμικάζι! Οι ΗΠΑ φαίνεται να ξέρουν περισσότερα από τους Βέλγους για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Ο Ιμπραΐμ και ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, τα δυο αδέρφια που έχουν αναγνωριστεί ως οι καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Μετρό της πόλης, ήταν γνωστοί στις αμερικανικές υπηρεσίες πριν από τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης (22.03.2016), σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως είπαν ο Χαλίντ ελ Μπακράουι (ο βομβιστής αυτοκτονίας στο Μετρό Μάλμπεκ κοντά στην Κομισιόν) και ο Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι (ο καμικάζι του αεροδρομίου) είχαν συμπεριληφθεί σε καταλόγους αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για παρακολούθηση πριν τις επιθέσεις. Και αυτό είναι άλλη μια απόδειξη της ολιγωρίας από πλευράς των βελγικών αρχών ασφαλείας.

Και όχι μόνο ήξεραν τους δυο τρομοκρατίες, αλλά οι Αμερικανοί υποστηρίζουν και ότι έχουν αναγνωρίσει τον τρίτο άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο, εκείνον με το λευκό παλτό, το καπέλο και τα γυαλιά, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη. Είναι ο άνδρας (που ίσως είναι ο Μοχάμεντ Αμπρινί, συνεργάτης και φίλος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ) που είχε τον μαύρο σάκο με τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία όμως δεν πυροδότησε και εικάζεται πως ίσως διαφεύγει.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ταυτοποιήσει τον “άνδρα με το καπέλο”, που φαίνεται στην φωτογραφία – ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Στο κρησφύγετο του τρόμου!

Ένα λιτό διαμέρισμα στο προάστιο των Βρυξελλών Σάερμπεκ ήταν το “άντρο” των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν την βελγική πρωτεύουσα. Το κρησφύγετό τους όπου κατέστρωσαν βήμα βήμα τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της πόλης και το Μετρό, με προσωρινό απολογισμό 32 νεκρούς και περισσότερους από 270 τραυματίες.

Η Daily Mail εξασφάλισε εικόνες μέσα από το σπίτι όπου ο Ιμπραΐμ και ο Χαλίντ Μπακράουι, οι μοναδικοί μέχρι στιγμής αναγνωρισμένοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης όχι μόνο κατέστρωσαν το σχέδιό τους αλλά είχαν αφήσει και μια βαλίτσα – βόμβα κι άλλα στοιχεία που τους συνδέουν με την τρομοκρατική επίθεση.

Από το συγκεκριμένο διαμέρισμα ξεκίνησαν για το αεροδρόμιο ο Ιμπραΐμ ελ Μπαρκάουι, ο Ναζίμ Λαχράουι (που εμφανίζεται ως ο δεύτερος καμικάζι) και ο άνδρας με το λευκό παλτό και το καπέλο. Στο διαμέρισμα, άφησαν μια βαλίτσα με εκρηκτικά, την οποία εντόπισαν οι βελγικές αρχές όταν έκαναν έφοδο λίγες ώρες μετά το μακελειό. Για να μπουν στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Και στη συνέχεια, το έκαναν φύλλο και φτερό!

Το διαμέρισμα φαίνεται άδειο από έπιπλα, με τους τρομοκράτες να αφήνουν πίσω τους την παγιδευμένη βαλίτσα, χημικά, καρφιά, μια σημαία του ISIS και ένα σπασμένο iPad. Δεν είναι σαφές αν οι τρομοκράτες έμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Πάντως, γείτονες είπαν πως δεν είχαν καμία επαφή μαζί τους. Το κρησφύγετο των τρομοκρατών βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του συγκροτήματος κατοικιών, το οποίο βρίσκεται στη γωνία δυο πολυσύχναστων δρόμων της περιοχής.

Ένας κάτοικος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστήριξε πως οι τρομοκράτες ζούσαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα τους τελευταίους 2,5 μήνες και ο ένας απ’ αυτούς φορούσε περούκα! Έδειχναν φιλικοί, είπε και πως τους είχε συμπαθήσει. Ένας άλλος, 25χρονος φοιτητής, περιέγραψε πως η αστυνομία έκανε εφόδους και έρευνες και σε άλλα διαμερίσματα. «Είναι περίεργο το ότι έφτιαξαν τις βόμβες εδώ, ενώ εγώ κοιμόμουν λίγο παρακάτω» είπε. Ένας άλλος, ο 77χρονος Μοχάμεντ δήλωσε σοκαρισμένος: «Είναι μια ήσυχη γειτονιά, δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Όλοι είμαστε φίλοι εδώ. Δεν έμεναν εδώ πολύ καιρό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε