Site icon NewsIT

Βρυξέλλες: Το σχέδιο για επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς και η κρυφή κάμερα των Μπακράουι

24.03.2016 | 10:42
Βρυξέλλες: Το σχέδιο για επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς και η κρυφή κάμερα των Μπακράουι

Ένα (ακόμα) εφιαλτικό σενάριο: τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι, οι δυο μοναδικοί αναγνωρισμένοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών προετοίμαζαν επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς στο Βέλγιο. Και μάλιστα παρακολουθούσαν τον διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της χώρας.

Η αποκάλυψη έρχεται από τη βελγική εφημερίδα Dernier Heure, σύμφωνα με την οποία οι δυο τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν σε πυρηνικούς σταθμούς αλλά η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο προάστιο των Βρυξελλών, Μόλενμπεκ, την περασμένη Παρασκευή (18.03.2016) τους ανάγκασε όχι μόνο να θέσουν πιο γρήγορα σε ισχύ το σχέδιό τους αλλά κυρίως να αλλάξουν στόχους και τελικά να χτυπήσουν στο αεροδρόμιο και το μετρό!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα δυο αδέρφια είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα μπροστά στο σπίτι του διευθυντή του βελγικού πυρηνικού προγράμματος. Η κάμερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του διευθυντή λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ένα ακόμη γεγονός που «δείχνει» τη σύνδεση ανάμεσα στο μακελειό στη Γαλλία και σε εκείνο στις Βρυξέλλες πριν τρεις μέρες.

Το υλικό από αυτή την κρυφή κάμερα βρίσκεται στα χέρια των βελγικών αρχών μετά από έρευνα στο σπίτι ενός ακόμη υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, του Μοχάμεντ Μπακαλί. Στο video από την κρυμμένη κάμερα έχουν καταγράφει πολλές ώρες και έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος. Σύμφωνα με την Dernier Heure, την κρυφή κάμερα είχαν βάλει οι αδερφοί Μπακράουι και αυτοί ήταν που παρακολουθούσαν τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου.

«Αφού ανέλυσαν το video, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν να χτυπήσουν την εθνική ασφάλεια όπως δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ξανά» αναφέρει το δημοσίευμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version