Κόσμος

Βυθίστηκε το ρωσικό πολεμικό στη Μαύρη Θάλασσα – Συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο [pics, vids]

Στα νερά της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε τελικά το ρωσικό πολεμικό πλοίο που νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης (27.04.2017), συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο κοντά στον Βόσπορο. Σώα και τα 78 μέλη του πληρώματος.

Από την σύγκρουση άνοιξε μια τρύπα στο πλοίο και το πλήρωμα προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε για να μην βυθιστεί αλλά τελικά δεν κατάφερε να σώσει την κατάσταση. Σύμφωνα με το Λιμενικό, και τα 78 μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου “Liman” διασώθηκαν.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του τουρκικού λιμενικού λίγο αφού έγινε γνωστή η σύγκρουση του ρωσικού πολεμικού με ένα εμπορικό, με σημαία Τόγκο.

Η σύγκρουση έγινε 40 χλμ νοτιοδυτικά από τα στενά του Βοσπόρου και αιτία του ατυχήματος ήταν η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή.

Το πολεμικό πλοίο Liman κατασκευάστηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης στην Πολωνία και μπήκε στην ενεργό δράση το 1970. Είναι αναγνωριστικό και χρησιμοποιείται για να εντοπίζει άλλα πλοία και υποβρύχια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επικοινώνησε ήδη τηλεφωνικά με τον Ρώσο όμολογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025