Κόσμος

Χαμάς: Οποιαδήποτε επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα θα τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή ομήρων

Οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, Aqsa TV.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τις δηλώσεις ενός ανώτερου ηγέτη της Χαμάς, αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό πως διέταξε τον στρατό του Ισραήλ να εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, ωστόσο έπειτα από άκαρπες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ο Νετανιάχου αυτήν την εβδομάδα δήλωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα πολεμήσουν ως την «ολοκληρωτική νίκη».

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε εντολή σε αμάχους να φύγουν προς τον νότο πριν από προηγούμενες επιθέσεις εναντίον πόλεων της Γάζας, όμως τώρα δεν υπάρχει προφανές μέρος για να πάνε και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Δυο νεκροί όμηροι στη Γάζα

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 96 ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί όμηροι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 8, ανακοίνωσε σήμερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, με ανάρτηση στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.

«Η κατάστασή τους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη λόγω της αδυναμίας να τους παρασχεθεί η ενδεδειγμένη αγωγή. (Το Ισραήλ) φέρει την πλήρη ευθύνη για τις ζωές εκείνων που τραυματίστηκαν δεδομένων των συνεχόμενων βομβαρδισμών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 3
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1