Τετάρτη, 26 Ιουν.
30oC Αθήνα

Xάος στο Λονδίνο λόγω της απεργίας στο μετρό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κυκλοφοριακό χάος, συνωστισμός και τεράστια προβλήματα στο Λονδίνο καθώς από χθες το βράδυ ξεκίνησε απεργία στο μετρό.

Ειδικότερα, τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρόμων έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια του οργανισμού να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι έτσι θα χαθούν 950 θέσεις εργασίας.

Οι υπεύθυνοι του tube, όπως είναι γνωστός ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του μετρό καθώς θα εξοικονομηθούν πάνω από 60 εκ ευρώ ετησίως. Επιπλέον επισημαίνουν ότι κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους τους οργανισμού δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του.

ΦΩΤΟ REUTERS

Με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι των συνδικάτων υπογραμμίζουν «ότι κινδυνεύει η ασφάλεια του μετρό, αν χαθούν θέσεις εργασίας» ενώ παράλληλα τονίζουν ότι «η ανάπτυξη του υπόγειου σιδηροδρόμου απαιτεί την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι περικοπές αυτών».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την απεργία «άσκοπη» και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει τις απεργίες. Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους» .

Το μετρό του Λονδίνου μεταφέρει καθημερινά περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της πόλης «να αποφεύγουν ακόμη και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς», καθώς από νωρίς σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν φαινόμενα «έντονο συνωστισμού τόσο στις στάσεις των λεωφορείων όσο και στις πλατφόρμες του υπέργειου σιδηροδρόμου». Πολλοί κάτοικοι της πόλης πήγαν σήμερα στην δουλειά τους είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατο ενώ πολλοί πήραν άδεια για να δουλέψουν από το σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως το μετρό του Λονδίνου μεταφέρει καθημερινά περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες.

ΦΩΤΟ REUTERS

Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες του Λονδίνου, οι απεργίες αυτές κοστίζουν στην οικονομία της βρετανικής πρωτεύουσας περίπου 60 εκ ευρώ ημερησίως.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί μια ακόμη 48ώρη απεργία από τις 11 ως τις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα μπλοκάρει όλο το Λονδίνο από την απεργία στους σιδηρόδρομους

Τον πέταξαν από διώροφο λεωφορείο! (VIDEO)

Έλληνας κροίσος κλέβει το Big Ben για να το… προστατεύσει (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε