Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Χάος στο Λούισβιλ μετά την εξοργιστική απόφαση για την υπόθεση Μπριόνα Τέιλορ – Πυροβολήθηκαν αστυνομικοί

Χάος στο Λούισβιλ μετά την εξοργιστική απόφαση για την υπόθεση Μπριόνα Τέιλορ – Πυροβολήθηκαν αστυνομικοί

Η απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία στους αστυνομικούς που, χωρίς προειδοποίηση, μπήκαν στο σπίτι της Μπριόνα Τέιλορ και τη σκότωσαν έχει προκαλέσει οργή στο Κεντάκι. Και οι διαδηλώσεις, που κατέληξαν σε επεισόδια και τον τραυματισμό δυο αστυνομικών, δεν άργησαν.

Στο Λούισβιλ της πολιτείας του Κεντάκι, το βράδυ της Τετάρτης (23.09.2020) δυο αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς και τραυματίστηκαν, ενώ ένας ύποπτος έχει προσαχθεί.

Click4more Σκότωσαν ξανά την Μπριόνα Τέϊλορ – Οργή στο Κεντάκι για τις αστείες κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών

«Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες. Διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να τους προσφερθούν φροντίδες», διευκρίνισε ο μεταβατικός αρχηγός της αστυνομίας της Λούισβιλ, ο Ρόμπερτ Σρούντερ, διευκρινίζοντας πως η κατάστασή τους είναι σταθερή και ότι δεν απειλείται η ζωή τους.

Εξαιτίας των οργισμένων διαδηλώσεων, ο κυβερνήτης του Κεντάκι αποφάσισε να κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά, κάτι που… άρεσε στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξήρε την κίνηση αυτή.

Ο Τραμπ είπε πως σκόπευε να μιλήσει με τον κυβερνήτη Άντι Μπεσίαρ, ενώ τόνισε πως ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης χειρίζεται «πολύ καλά» την υπόθεση. «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι», είπε ο Τραμπ, ο κυβερνήτης «κάλεσε την Εθνοφρουρά, αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό». «Όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Η απόφαση της δικαιοσύνης στο Κεντάκι πρακτικά να μην ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση Τέιλορ πυροδοτεί κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται εδώ και μήνες ταραχές και διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας και του ρατσισμού.

Όταν σκότωσαν τη Μπριόνα Τέιλορ 

Ήταν βράδυ 13ης Μαρτίου και η 26χρονη νοσηλεύτρια Μπριόνα Τέιλορ ήταν στο σπίτι της μαζί με τον σύντροφό της. Οι τρεις αστυνομικοί εμφανίστηκαν με ένα ένταλμα σύλληψης που τους επέτρεπε να κάνουν έφοδο στην κατοικία ενός υπόπτου χωρίς να προειδοποιήσουν.

Μόλις έφθασαν, ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας άνοιξε πυρ με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν και η Μπριόνα Τέιλορ δέχθηκε πολλές σφαίρες. Ο σύντροφός της εξήγησε ότι οι αστυνομικοί δεν προειδοποίησαν για την έρευνα και εκείνος νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι προειδοποίησαν πριν μπουν στο σπίτι…

Από τους τρεις αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο θάνατο της 26χρονης, μόνο σε έναν, τον Μπρετ Χάνκισον, ασκήθηκε δίωξη για απρόκλητη έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, μια κατηγορία κατώτερη εκείνης της ανθρωποκτονίας. Απολύθηκε από την αστυνομία τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις