Κόσμος

Χάος στους δρόμους της Λισαβόνας – Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ

Aιτία κι εκεί οι περικοπές μισθών που έχουν αναγκάσει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν στην 4η απεργία από τις αρχές Μαρτίου.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό στη Λισαβόνα έκλεισαν, σύμφωνα με τη διοίκηση και τα συνδικάτα, λόγω της απεργίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα έως τις 11:00 τοπική ώρα (13:00′ ώρα Ελλάδος).

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που επέβαλε από τον Ιανουάριο μείωση κατά μέσο 5% στις αποδοχές των εργαζομένων και ζήτησε από τις επιχειρήσεις αυτές μείωση των δαπανών κατά 15%.

Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του προγράμματος αυστηρής λιτότητας που εισηγήθηκε, το οποίο απέβλεπε στη μείωση στο 4,6% του ΑΕΠ του δημοσίου ελλείμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Τραμπ – Χάρβαρντ: Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης
Το Πανεπιστήμιο κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το «πάγωμα» των ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων ως μέσο για να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων στο Χάρβαρντ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ