Site icon NewsIT

Χάρι Πότερ: Maggie Smith και Sir Michael Gambon πέθαναν την ίδια μέρα με έναν χρόνο διαφορά

27.09.2024 | 18:33
EPA/ANDY RAIN

Δύο τεράστιοι ηθοποιοί και πρωταγωνιστές του Χάρι Πότερ έφυγαν μία μέρα σαν σήμερα με έναν χρόνο διαφορά. Ο λόγος για την Μάγκι Σμιθ και τον Μάικλ Γκάμπον. Τραγική ειρωνεία;

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία της αναπνοή σήμερα 27.09.2024 η Βρετανίδα ηθοποιός, Μάγκι Σμιθ που έγραψε ιστορία από τον ρόλο της τόσο στις ταινίες του Χάρι Πότερ (Harry Potter) όσο και στη βρετανική δραματική σειρά Downton Abbey.

Την είδηση επιβεβαίωσαν οι γιοι της Chris Larkin και Toby Stephens σε δήλωσή τους, αναφέροντας πως η Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith) «πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου».

Harry Potter star Maggie Smith dies aged 89 after iconic 70-year career on stage and screen

Η καταξιωμένη ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστή για τον ρόλο της ως «Professor Minerva McGonagall» στη σειρά ταινιών Harry Potter, ενώ σημείωσε μεγάλη επιτυχία και μέσα από τον ρόλο της στη σειρά Downton Abbey, όπου υποδύθηκε την Violet Crawley, κερδίζοντας πολλούς επαίνους και βραβεία.

Ένα χρόνο πριν, ακριβώς την ίδια μέρα, στις 27.09.2023, έφυγε από τη ζωή ένας άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής του Χάρι Πότερ ο ηθοποιός, Μάικλ Γκάμπον.

O Μάικλ Γκάμπον, έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό χάρη στον ρόλο του στην ταινία Χάρι Πότερ, ως διευθυντής της σχολής Χόγκουαρντς, Άλμπους Ντάμπλντορ στις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς, παίρνοντας τον ρόλο του αποθανόντα Ρίτσαρντ Χάρις.

O Sir Michael Gambon πέθανε από πνευμονία ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Την είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού μετέδωσε η οικογένειά του, αναφέροντας ότι «έφυγε ήσυχα».

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon.

Αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο μετά από μια κρίση πνευμονίας, με τη σύζυγό του Άννα και τον γιο του Φέργκους πλάι του στο κρεβάτι του. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version