Πέμπτη, 3 Οκτ.
21oC Αθήνα

Χασάν Νασράλα: Ο γιος και ο γαμπρός του σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό

Χασάν Νασράλα: Ο γιος και ο γαμπρός του σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό
REUTERS/Firas Makdesi

Νεκροί στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Δαμασκό είναι, μεταξύ άλλων, ο γιος και ο γαμπρός του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, ο Χασάν Τζάφαρ Κασίρ, αδελφός του Μοχάμεντ Τζάφαρ Κασίρ, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη (01.10.2024) σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, όπως μεταδίδει το δίκτυο Sky News Arabic, και ο γιος του επί δεκαετίες ηγέτη της Χεζμπολάχ είναι οι δύο από τους τρεις νεκρούς του ισραηλινού χτυπήματος νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης (02.10.2024) στη Δαμασκό.

Το Ισραήλ στόχευσε ένα τριώροφο κτίριο στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά Μεζά της συριακής πρωτεύουσας, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνά τα ισραηλινά πλήγματα, καθώς είναι έντονη η παρουσία Ιρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με αναφορές από τα ΜΜΕ στη Συρία, τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι στόχος ήταν μία πολυκατοικία όπου διαμένουν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Σε αυτήν την περιοχή στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα την Τετάρτη ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, να φύγει από τον Λίβανο, 10 ημέρες πριν σκοτωθεί σε ισραηλινό χτύπημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αμέσως μετά την επίθεση με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε μήνυμα με απεσταλμένο του στον Νασράλα, όπου του ζητούσε να πάει στην Τεχεράνη, καθώς είχε πληροφορίες ότι το Ισραήλ είχε στελέχη εντός της οργάνωσης και σχεδίαζε να τον σκοτώσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ – Φωτογραφία: REUTERS/Firas Makdesi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις