Κυριακή, 4 Αυγ.
33oC Αθήνα

Χειμάρρα: Καταγγελίες για νοθεία και εκβιασμούς στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές

Χειμάρρα: Καταγγελίες για νοθεία και εκβιασμούς στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές
Associated Press φωτογραφία αρχείου

Εν μέσω σωρείας καταγγελιών για νοθεία και εκβιασμών από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή (4.8.24) οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου δημάρχου στη Χειμάρρα, μετά την απόφαση για ακύρωση της εκλογής του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής στις εκλογές της Χειμάρρας, έχει ψηφίσει πάνω από το 25% του εκλογικού σώματος. Η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ωστόσο παραμένει χαμηλή.

Με ανακοίνωσή της η Ομόνοια κατήγγειλε προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος αλλά και προσπάθεια δωροδοκίας και εξαγοράς ψήφων από μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι 6.000 ψηφοφόροι από τους συνολικά 23.000, των οποίων οι ταυτότητες έχουν λήξει, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, ενώ τον περασμενο Μάιο δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Βασικό ζητούμενο των δημοτικών εκλογών είναι το περιουσιακό και η απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους Έλληνες ομογενείς.

Ο Πέτρο Γκικουρία ψήφισε στους Δρυμάδες στέλνοντας μήνυμα νίκης ενώ ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Τάβος για το θέμα των ληγμένων ταυτοτήτων τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.

Οι κάλπες κλείνουν στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Οι ψήφοι θα μεταφερθούν στο κεντρικό γήπεδο της Χειμάρρας όπου και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις